Триото спира вечерните протести, започва изграждане на комитети в цялата страна

Организаторите на антиправителствените протести от Отровното трио - проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян спират традиционните вечерни протести и ще инициират чрез социалните мрежи нови форми на съпротива срещу премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Освен това те започват да изграждат комитети от съмишленици в цялата страна.

Засега от Триото не са обявили дали ще основат партия на протеста или не.

Ето какво обявиха Минеков, Хаджигенов и Бабикян на 116-ата вечер на народното недоволство:

Уважаеми приятели,
Свободни и смели граждани,

Днес, в Деня на народните будители можем да отчетем, че събудихме 67% от гражданите на България, че събудихме световните медии за корупцията в страната, че властта загуби 400 000 гласа - засега. Събудихме Европейския парламент. Милиони българи разбраха, че Царят е гол! Гласът си надигнаха стотици учени, преподаватели, студенти, творци и интелектуалци, хора с най-различни професии, които се чувстваха самотни и смятаха, че никой не ги разбира. Много сме и разбираме! България никога вече няма да бъде същата уродлива дупка, в която потъват мечтите, справедливостта, труда и парите на хората. Единствените, които не можахме да събудим са Борисов, Гешев и тясната клика около тях.

В сегашния си вид протестът постигна немислимото, надминавайки и най-смелите ни мечти. Дойде време да го променим и надградим, за да постигнем целите си.

Има и още една важна причина да превърнем протестните ни вечери в други форми на съпротива. Трябва да съхраним способността на българските лекари и сестри да се справят с вълната от болни. Предприемаме този ход от уважение към нашите спасители с бели престилки и с омерзение към властта на мафията. Смятаме за лицемерно да критикуваме съсипаната здравна система и в същото време да създаваме риск от заразяване, дори на един човек от вас! Властта се страхува да поеме тази отговорност, защото ще получи политически обвинения и ще загуби още повече от своя рейтинг. Затова отговорността ще поемем ние, Триото и гражданите, както ще приемем и ругатните по свой адрес. Човек трябва да има силата да избира между рейтинга и дори един човешки живот. Борисов няма тази сила и е потънал в страх! Ние я имаме!

През всички дни на този площад сме давали да се разбере, че сме срещу насилието. Правихме живи вериги, превързвахме хора, гонихме провокатори, пазихме и деца, и старци, и полицаи. Днес не можем да провокираме нещастие и болест дори на един човек на площада, защото от тук минават хиляди, десетки хиляди българи. Това е и солидарност с изнемогващите лекари, сестри и медицински персонал, които буквално живеят на работните си места. Те също ни подкрепяха на протеста тук месеци наред!

Ще ви информираме непрекъснато за всяка гражданска акция, която предприемаме, за да я правим заедно. Следете страницата на Отровното трио и медиите, които са склонни да отразяват протестните инициативи. Ще продължим обиколките в страната и формирането на комитети. Продължаваме набирането на доброволци от цялата страна и чужбина. Ще продължим разкритията за властта на мафията. Ще продължим съвместната ни работа по опазване вота на българските граждани.

Битката ще е с други методи за съпротива и ще оказваме натиск върху системата на мутрите докрай. Нашите искания остават същите – оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори! Ако Борисов настоява да проведем битката на друг терен, и там ще го победим. #ОСТАВКА!

Източник: offnews

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ис
    Историк
    10 -4
    09:49, 2 ное 2020
    Този тъй наречен народ никога не е правил революция. Промените му винаги са следствие на външни събития и влияние, които истинските нации реализират на практика. А ние сме ЕДИНАЦИ, живеещи постоянно на кръстопът. Както се казва: „Хората на кръстопът не пикаят, а ние за добро или за лошо държава сме направили“. Българите са заедно и се хващат един за друг само на ХОРО. Тогава се чувстват силни и подвикват и свиркат и изпадат в ПЛЕМЕННА гордост. След като свърши хорото си разотиват и започват да си гледат СВОЕТО и само СВОЕТО. ОБЩОТО не ги интересува. Щастието и късметът на другия ги ДРАЗНИ и САМО тогава заемат БОЙНА стойка. Българинът е щастлив когато е НЕЗАВИСИМ в личния си живот и ЗАВИСИМ от ГОЛЕМИЯ чужденец. Това е карма, орис, съдба. Такъв народ го променят само събития предизвикани от други народи и евентуално тотален природен катаклизъм. АЛЕКО Е ВЕЛИК! Затова българите го убиха.
  • 2
    Гр
    ГРАЖДАНИНА Х
    10 -4
    11:04, 2 ное 2020
    Смешници!
  • 3
    За
    Запознат
    5 -1
    13:31, 2 ное 2020
    Протестите спечелиха изборите за Бойко Борисов. Групата „Сорос“ и десните скроиха номер на Триото

    ГЕРБ ще спечели изборите през март – при това с голяма разлика пред БСП. Бонусът е от протестите – мобилизираха твърдото ядро на ГЕРБ.

    Колкото до отнетите 400 000 гласа, ще ги броят през март – изборджиите на „Позитано“20 и депутати от „БСП за България“ броят мандати – 75-80 за ГЕРБ 50-55 за БСП.

    Бойко Борисов работи по сценарий за „отнетите“ гласове – Цветан Цветанов ще прибере 80-100 000 гласове от гербаджийския вот, за другите лидерът на ГЕРБ ще разкеши.

    Гербаджиите няма да обявят победа над протестите, но публиката я вижда – оставки няма, изборите ще са през март, президентът се дръпна от „Мутри, вън“ и се върна в US-отбора.

    Групата „Сорос“ и десните скроиха номер на Триото – договориха се с Борисов и се изтеглиха от протеста. Първо „Сорос“, сетне и Десницата.

    Джордж Сорос, когато иска да сваля правителство, не праща Кристалина Георгиева да договаря позиции за кадри на „Сорос“, а „Отпор“ и прави „цветна революция“.

    ===

    Американците гласят следващата коалиция – ГЕРБ, „партията“ Цветанов&Борисов и „Демократична България“

    Американците си свършиха оперативната работа с протестите – групата „Сорос“ на площада, посланичката в кабинета на премиера.

    Върнаха в US-отбора президента Румен Радев, своя „стратегически лидер“, и вместо „Мутри, вън!“ –  резултатът е „Триморие“ вътре.

    Патронажът на президента Румен Радев на домакинството на инициативата „Триморие“ под егидата на ЦРУ и Пентагона ще му осигури втория мандат.

    „Янките“ вече гласят следващата коалиция –  ГЕРБ, „партията“ Цветанов&Борисов и „Демократична България“.

    Демократическият институт на САЩ работи с партията на Цветан Цветанов и „Демократична България“, а Републиканският институт – с ГЕРБ.

    Кремъл също е в схемата – президентът ще го играе „троянски кон“ при американците, а Борисов си заработи нов мандат за ГЕРБ пред Путин с „Турски поток-2“.
    Другото е техника – Цветан Цветанов превзема Югозапада на ГЕРБ с Маргините по договорка с Маджо и Борисов и прави пробив в Североизтока със знакови фигури като топ бизнесмена Веселин Василев, който пое региона с корпоративна подкрепа, и с вот колкото Десницата влиза в НС.
    „Демократична България“ ще си вземе вота в София и големите областни центрове и също ще е в парламента, а Орлин Алексиев от групата „Банкя“ ще работи за партията на Слави Трифонов, но в интерес на приятеля Бойко Борисов.

    Движението и Делян Пеевски отново няма да са официално в коалицията – на американците им трябва „Демократична България“, но премиерът в мандата на ГЕРБ ще е „техен“. Както и половината икономика – от Варна до Истанбул и Дубай, и от Бургас до Белград по „Турски поток-2“.
    Геостратегически американците и руснаците си поделиха „капиите“ – за „янките“ военните бази, за „братушките“ – „Турски поток-2“.
    • Не
      Не запознат
      2 -1
      16:40, 2 ное 2020
      Направо да се чуди човек, как може това свободно съчинение да получи четери плюса(до момента) и нито един минус!?! Вярно българинът е абсолютен наивник и все си мисли, че света се върти около него!
  • 4
    No
    nokom
    2 -1
    19:52, 2 ное 2020
    Те така нареченото "отровно трио" са си завършени три гниди.
    Пълзейки по триъгълника на властта, те си въобразиха,че са я изплашили?!
    Ако подобни аутсайдери съумеят да направят преврат ,жалко за непротестърите,съставляващи 99,9% от българите.
    Трите тахтаби/пардон гниди/ са решили да покомитетствуват и по Родината ни?
    Малко ли беше терора над софиянци, та тия мишмуроци ще заработват презрените си дубайски сребърници и на провинциалния ни гръб.Но пасаран, негодници.Пробвайте се,ако ви стиска!
Последни новини