Ден 107: "Гражданска панорама" пред БНТ и подкрепа за Телевизия "Евроком"

В 107-ия ден антиправителствените протести продължиха с две акции пред телевизии.

Участници в поредната вечер на протести срещу правителството и главния прокурор спряха движението по бул. „Цар Освободител“ в района на Президентството.

Шатрата, от която вече четвърти петък пред БНТ сдружение „Боец“ провежда своята „Гражданска панорама“, бе изградена малко след 18:30 часа, когато започнаха да се събират участниците в протеста. Лидерът на „Боец“ Георги Георгиев обясни пред „Хоризонт“, че тази вечер „Гражданска панорама“ се организира в две части.

Първата е посветена на защитата на свободата на словото и в подкрепа за телевизия „Евроком“, която, каза Георгиев, е мишена на репресии от страна на държавните институции и „бухалки“. Втората част е подобна на обзор на седмицата с всички най-важни теми. За гражданското общество.

Водещ на „Гражданската панорама“ е журналистът Калин Манолов.

Още една демонстрация - в солидарност с Телевизия „Евроком“, която стана обект на проверки от приходната агенция и ДАНС, беше обявена тази вечер. Журналистите в медията твърдят, че причината за протестите са позиции срещу премиера и главния прокурор, изказвани в предаванията.

Сред присъстващите са активистите Димитър Пецов и Иво Божков. Има представители и на протестиращите студенти.

Журналистът Димитър Пецов заяви, че преди дни е бил задържан с четири вида наркотици, въпреки че:

„Никога през живота си не съм употребявал или разпространявал наркотици. Подкрепа в тази ситуация, при която тече и разследването, ми оказа именно Телевизия „Евроком“. Гражданите на Силистра също ми оказват подкрепа, но те получават заплахи за тази подкрепа, допълни Пецов. Според него има опити той да бъде „сготвен“ и това  очаквало всички като него, които се борят истината.

Протестиращи се събраха традиционно и в т. нар. триъгълник на властта с искания за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

"Корупцията в България вече не е под въпрос. Честито, г-н Борисов!" Така адвокат Хаджигенов от Отровното трио коментира  статията на Financial Times за корумпираната власт в България. 

Адвокат Албена Белянова съобщи, че е сезиран президента, затова че нейната номинация за председател на ЦИК не е стигнала до народните представители и състезанието е било с един кандидат - избраният Александър Андреев.

"Това е само един пример за начина, по който се избират различните ръководители на институциите", категорично заяви адв. Белянова.

"Ако вземете сега по 40 лв. за детето си, след това детето ви ще връща 60", така коментира Арман Бабикян предвидените само за година семейни помощи.  

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини