Полицаите излизат на протести

Полицаите започват протести в различни градове на страната от сряда. Първият ще е във Варна, следват протести в Русе, Кърджали и Бургас, предаде БНР.

От най-големия синдикат в МВР настояват за увеличение на заплатите на служителите. Според тях до момента реални преговори с ръководството на министерството няма.

"21, 22, 23-ти - Варна, Русе, Кърджали, 27-ми - Бургас. Надявам се, че през това време ще започнем да преговаряме с ръководството на МВР по темата", заяви Валентин Попов от синдикалната федерация пред БНР.

Ако не се стигне до разбирателство с ръководството на МВР, в началото на ноември се предвижда голям национален протест в София.

"Не ми се иска да се случва, но ако до края на месеца няма някакъв резултат, приемлив за нас, в края на месеца или по-скоро в началото на ноември най-вероятно ще преминем към национален протест", допълва Попов. 

Според него е редно след увеличението на парите в други ведомства с до 30% да се помисли и за МВР.

"Съгласете се, че на фона на тези до 30%, за които става дума във въпросното постановление, едни 10% за нас звучат наистина малко обидно", заяви още той.

Източник: БНР

Коментари в сайта

Последни новини