Ден 85: Протестът бил провокация! Да, тя предизвика реакцията на Брюксел

Площад "Независимост" в столицата се изпълни със стотици демонстранти и в 85 ден от протеста под мотото "Нас не ни е страх". 

Усилията на българите - и у нас, и в чужбина, дават резултати. Още един ден Борисов носи мъка. Всеки ден нещо става. Това е пътят да свалим правителството, каза Арман Бабикян от Отровното трио. Документът, който изпратихме в Брюксел, бил провокация. Провокацията получи възможност да отвори врати. Това е предизвикателство. Провокирахме отговор от Европейския парламент и ето, той дойде, коментира той.

След три месеца най-сетне доживяхме. Остава въпросът защо не записаха едно протестно слово, защо не дойдоха на протеста. Наричам това мързелив егоцентризъм, каза един от протестиращите. 

Нека бъдем единни и да покажем на 3 октомври на Борисов и Гешев, че трябва да си ходят, каза един от младите протестиращи.

Друг младеж на 19 г. призова хората да отидат на площада, за да не стане късно.

Събудихме България, събудихме света с тези протести, заяви проф. Велислав Минеков от Отровното трио. Той благодари на Европа за реакцията, макар и закъсняла.

Третият участник от триото адвокат Николай Хаджигенов пък даде за пример бившия италиански премиер Силвио Берлускони, известен със скандалите около себе си. Дори той не бе сниман с пари и пистолет върху шкафчето, заяви Хаджигенов. 

Малко след 21 часа протестиращите се отправиха на традиционния си поход до Орлов мост.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини