Пет + 2 тибетски упражнения за здраве, младост и дълголетие

Любопитната история на книгата „Пет + 2 тибетски упражнения за здраве, младост и дълголетие“

През 90-те години на ХХ век млад човек, преживял сериозна житейска криза, заминава на работа в Китай. Там среща свой странен сънародник, който го кани на необичайно пътешествие в Тибет.

След редица премеждия двамата се озовават в манастир, чиито обитатели изглеждат поне наполовина по-млади в сравнение с истинската си възраст. Младежът преживява коренна трансформация на съзнанието, след като под ръководството на опитен гуру усвоява комплекс от седем упражнения. Или ритуали, което е по-близо до истината. Първите пет от тях са много близки до описаните в бестселърите „Древната тайна на Извора на младостта“ и „Петимата тибетци“. Десетилетия наред милиони по света ги практикуват, но… колцина са постигнали тайната на младостта и неизчерпаемата енергия?

Как Петимата тибетци стават ПЕТ + 2, а Древната тайна на Извора на младостта – пълна

През 30-те години на XX век се сбъдва мечтата на един налегнат от старостта английски полковник да се почувства отново млад. След дълги перипетии той се добира до затънтен манастир някъде в дебрите на Хималаите. Лàмите там владеят няколко тайнствени ритуала за подмладяване на тялото. Описани са в споменатата книга на Питър Келдър „Eye of revelation“ (Окото на откровението), която излиза на български в два тома, озаглавени „Древната тайна на Извора на младостта“. От разказа на Келдър светът за пръв път научава за петте загадъчни тибетски ритуала (упражнения), помогнали на мнозина да се избавят от различни страдания. Някои дори успяват да се подмладят.

Тайната терзае мнозина любознателни люде, които смятат, че „Древната тайна…“ крие още тайни. В книгата си „Петимата тибетци“ Кристофър Килам изтъква един странен факт: за разлика от други популярни тибетски техники и упражнения в описаните от Келдър не се споменава нищо за контролирането на дишането. Според Килам пропускът е умишлен: в началото на миналия век е разпространено схващането, че източните практики не бива да се разкриват изцяло на широката аудитория. Само гуру може да сподели древното знание в затворени общества от посветени.

Оказва се още, че в книгите на Келдър и Килам има и други, още по-съществени пропуски. И в двата текста липсват цели две упражнения от комплекса на тибетските лàми.

„Пет + 2 тибетски ритуала за енергия, здраве, младост и дълголетие“ казва много повече

В книгата на П. Левин са добавени премълчавани досега енергийни и дихателни техники, критично важни за правилното изпълняване на познатите пет упражнения. За пръв път се публикуват още два неизвестни на широката публика ритуала, които имат решаващо значение за здравето, младостта и дълголетието. Шестият изгражда предпазен щит около човека, а седмият е ключът, който активира и закрепва в тялото процесите, отключени в резултат на останалите упражнения.

Ценната информация за начина на дишане и за контролирането на енергията в тялото, както и добавените два ритуала превръщат книгата на Пьотър Левин в ръководство как да усвоим стъпка по стъпка СЕДЕМТЕ упражнения от Комплекса за повторно раждане на тибетските лàми. Редовното им практикуване гарантира най-малкото дълга младост, добро здраве и достатъчно енергия, за да водим смислен, наситен и пълноценен живот.

Накратко за ефекта от всяко упражнение:

Упражнение 1. Въртене на енергията: В организма се задействат естествените процеси на движение на енергията, преодоляват се изтощаването на енергията като ресурс, вялостта, застоят на жизнените сили.

Упражнение 2. Възвръщане на силата: Изгражда се навик за съхраняване и натрупване на енергията, както и за по-икономичното й и разумно използване.

Упражнение 3. Връзка между тялото и съзнанието: Помага да се придобият реални възможности за съзнателно управление на организма, в това число и за насищането му с енергиите на младостта.

Упражнение 4. Пречистване на енергията: Организмът си възвръща енергията, изразходвана преди за отрицателни преживявания, и се осуетява по-нататъшното й изтичане.

Упражнение 5. Балансиране на енергията: Привежда в хармония всички чакри, които придобиват еднакви енергийни и динамични характеристики.

Упражнение 6. Сила и защита: Дава усещането за мощно и крепко вътрешно ядро, увеличава личната сила, укрепва и шлифова енергийната обвивка, а енергията на тялото ви става неуязвима и монолитна.

Упражнение 7. Небесното око: Възсъединяване се с Небесния източник, с Божествената енергия и светлина – преобразяваща сила, даряваща второ раждане, младост и дълголетие, която отваря пътя към безсмъртието.

Всички споменати заглавия се предлагат на български с логото на ИК КИБЕА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини