Хабиш Иса с първа награда от Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“

Бъдещата единадесетокласничка от СУ „Петко Рачов Славейков“ Хабиш Иса бе класирана на първо място в раздел „Реферати“ на Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“. Организатор на авторитетното състезание е Асоциацията за приятелство “България – Куба”съвместно съсСиндиката на българските учители,Националния дворец на децата, Българския антифашистки съюз,Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти. Конкурсът по традиция се провежда със съдействието наМинистерството на образованието и наукатаиПосолството на Република Куба в Република България. Мотото на конкурса за 2020 г. е „60 години от установяването на дипломатически отношения между България и Куба“.

Темата на реферата на Хабиш Иса е "Кубинското чудо в здравеопазването и приносът на България". Журито на националния конкурс е впечатлено от задълбочеността на изследователската й работа. Хабиш е неизменен лауреат на олимпиади и национални конкурси на историческа тематика.

Сред отличените педагози в конкурса „Куба – далечна и близка“ е нейният научен ръководител и основател на Школа „ИстОрика“ Димитър Димов. Той споделя, че ученици – историци от СУ „П. Р. Славейков“ печелят призове в конкурса от 2015 година насам. Ерай Шакир в три поредни години – 2015, 2016, 2017, се класира на първите места за творби на испански език. През 2016 г. Мирослав Митков пък печели първо място за есе в същия конкурс.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини