Конкурс по повод Освобождението провеждат в Брезник

Традиционния си конкурс за рисунка, апликация или макет на тема „Освобождението на България“ провеждат в Брезник. За това съобщиха организаторите от администрацията в града.

Инициативата е съвместна между Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Общинския исторически музей (ОИМ).

Конкурсът ще продължи до 23 февруари. Чрез произведенията си участниците могат да пресъздадат портрети на национални герои и личности, паметни места или моменти от национално-освободителната борба на българския народ. Творбите могат да бъдат под формата на рисунка, апликация или макет. На гърба на всяка от тях, децата трябва да изпишат своето име и възраст. Участниците в надпреварата ще бъдат оценявани в две възрастови групи: от 7 до 10 и от 11 до 18 години.

Произведенията, изработени за конкурса, трябва да бъдат донесени или изпратени в Общинската администрация на Брезник.
Всички рисунки, апликации и макети ще бъдат подредени в обща изложба, която ще бъде открита на 2 март от 13:00 ч. в ОИМ. Тогава ще бъдат наградени и спечелилите призьори.

В миналогодишното издание на конкурса бяха показани рисунки на 18 деца от Брезник и Брезнишко на възраст от 7 до 11 години.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини