Борисов няма да напуска, но все пак ще предложи на партньорите вариант с оттеглянето си (видео)

С апел към провокаторите на Националната конференция на ГЕРБ в "София тех парк" започна обръщението на премиера Бойко Борисов пред над 4000 членове от актива на партията и продължи с похвала за мястото на събитието, което било "пример за управлението на кабинета Борисов 3".

"Събрах ви в София тех парк неслучайно, като пример за управлението на ГЕРБ - от едни казарми тук е най-мощният супер компютър на Балканите. Какво друго биха могли да ни покажат нашите опоненти като алтернатива на това", запита риторично премиерът. Той изброи какво са свършили ГЕРБ с коалиционните партньори - ВМРО, НФСБ, СДС през тези години.

"Морето ни е най-чистото, да изброявам магистралите - за да могат сега да ги блокират, защото преди нас нямаше какво да блокират, сега могат да отидат да си играят с метрото, след няколко дни ще пуснем третия лъч. Има какво да блокират и да спират, иначе нямат", каза Борисов.

По същество дали ще подаде оставка той заговори: "Не желая държавата да бъде разединена, имаме коалиционни партньори и споразумение, подписали сме, че трябва да изкараме мандата", каза премиерът. Той обаче вметна отново за свършената работа - "спряхме толкова много контарабандисти, олигарси, на които им нарушихме комфорта".

Борисов повтори за пореден път: "Ние от ГЕРБ с ДПС коалиция не сме правили и никога няма да правим. Конгресът е приел решение за БСП - приемливите ни партньори са Патриотите и СДС".

Той изказа и вижданията си за демократите: "Не знам дали Христо Иванов, който се има за десен, дали си дава сметка, че връща точно тези хора на власт, срещу които се бори. За мен си давам сметка и ГЕРБ като партия няма да допусне тези коалиции", категоричен бе той.

Борисов каза, че обича хората и е събрал елита на партията, за да каже: "По всяко време съм готов да си тръгна, правил съм го и не искам заради мен да има напрежение, не съм Радев да се радвам, когато затварят кръстовища, какъв е проблемът да има служебно правителство".
  
Премиерът бе прекъснат от събралите се партийци с възгласи "Не". На тях обаче той отговори:

"Какво не сме направили добре, от какво да се срамуваме, всичко е направено, аз ще продължа разговорите с коалиционните партньори и ще предложа вариант, включително аз да си тръгна и да продължи правителството, ние трябва да поработим със структурите, на места има дерибеи. Това правителство може да остане, да има парламент, а тези, които са водачите на протестите да дойдат и да кажат как го виждат", покани протестиращите Борисов.

Той подчерта, че ще се работи върху всякакви варианти.

"Още днес щях да кажа датата, в която си подавам оставката, но искам да говоря с моите колеги и приятели", каза още веднъж министър-председателят.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Хр
    Христо
    13 -4
    14:25, 5 авг 2020
    Искам да попитам, за чия сметка са пристигнали участниците на събранието на ГЕРБ?
    Дали, на политическо събрание, кметовете не са дошли за сметка на Общинският бюджет, а някой даже и с командировъчни. Дали има журналист, който би започнал разследване по темата?
  • 2
    Ст
    Стан
    17 -5
    14:34, 5 авг 2020
    Гледам видеото от конференцията и си мисля – колко много БОКЛУЦИ с костюми и вратовръзки има в България !
    Погледнете ги само – хора без грам достойнство и готови да лижат и задника на Мутрата Бойко Борисов !
    И си мисля – това е „ЕЛИТЪТ“ на Българската нация? Нация гордееща се с Левски, Вазов, Ботев и Стефан Караджа?
    Борисов може и да падне от власт, но тези Боклуци са навсякъде и са готови да се пребоядисат, за да са пак на власт.
    Как ще изчистим Държавата си от такива плужеци?
    Няма да е лесно….., но мисля че все пак е възможно!
    На Протест!
    Оставка на Мутрата Бойко Борисов и престъпната му шайката !
    Оставка на Мафиотската Бухалка Гешев – уж „Гл. Прокурор“ на България !
    • До
      ДО- СТан
      4 0
      18:57, 5 авг 2020
      Държавата се чисти поедин единствен начин. Вяра. Народ без вяра няма страх от Бога. След като няма страх този народ се извращава. Комунизма унищожи вярата. Затова страдаме. Прав си. Тези ще се пребоядисат. И други такива алчни ще дойдат
  • 3
    Ди
    Диана
    12 -3
    15:28, 5 авг 2020
    Какъв всъщност беше смисъла от днешното събиране на ливадата?
    След фалша с „въодушевението“ във Враца, Баце търси публика… доведоха му я под строй, уж трябваше да тайно, а то цяла България разбра.
    Сигурно протестиращите трябваше да бият ГЕРБаджиите, а то новината е, че управляващите бият журналисти!
    Гаф, след гаф… и ГЕРБ пак са в обяснителен режим… но кой им вярва?
    След като не подаде оставка, Баце ще се скрие и ще страната ще се управлява от Каракачанов и Симеонов… Мислех си, че Баце е стигнал дъното, но тези двамата копаят ли копаят.
    • Баце е леко приятелско. А този е главатаря на шайката. Има дори книга издадена. Нарича се + ШАЙКА "
  • 4
    Ве
    ветеринарката-маук
    9 -1
    16:36, 5 авг 2020
    Борисов е напълнил гащичките.
    • 3,
      3,14
      1 -1
      06:08, 6 авг 2020
      Такава "насрана" мутра не съм виждал!
Последни новини