Занаятчиите обявиха, че ще имат модерен базар на протеста

    Занаятчиите от Хасково ще имат нов и модерен базар. А на него ще са заедно и с производителите от общината. Това обяви на протеста на площад „Свобода“ тази вечер Добромира Тодорова, която е член на Занаятчийската камара в Хасково. Тя и колегите й започнаха паралелен мирен протест в понеделник с искане дървените къщички на главната между сградата на Общинска администрация и централния градски площад да бъдат възстановени, за да излагат в тях ръкоделията си. Исканията на занаятчиите подкрепи и организаторът на антиправителствения протест в Хасково Тодор Топалов от „Да, България“.

    Развръзката за занаятчиите е станала ясна тази вечер, уточни Добромира Тодорова. Проектът за новия занаятчийски базар ще бъде осъществен през септември, са обещали от кметството.

    А тази вечер от площад „Свобода“ протестиращите отново тръгнаха на шествие и за минути затвориха възлови кръстовища в града. „Оставка на правителството. Младите хора да решават Бъдещето на България, която трябва да стане модерна европейска държава“, поискаха протестиращите. Тази вечер те показаха толерантност към хората, които не участват в протеста, когато пропуснаха през блокадата на бул.„Раковски“ пътя си да продължи в график един от тролеите.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (30)

    • 1
      Уч
      учителка по литература
      43 -15
      20:59, 30 юли 2020
      "Свестните у нас считат за луди,глупеца вредом всеки почита...".Това го е казал Ботев,а пред неговите думи трябва да замълчим и да свалим шапка.Скъпи деца,които сте на "барикадите" гордея се,че на някои от вас бях учителка,а се срамувам от мой ученик когото наричат с името Мавър който е погазил чест и достойнство и е издигнал в култ парите и кражбата.Борете се деца за справедливост и свобода както го е правил Войводата с лъвче на челото.Съжалявам,че краката не ме държат за да бъда до вас под знамето на България.Успех и победа ви желая!
      • Ке
        Кентавър
        19 -22
        08:37, 31 юли 2020
        Госпожо учителко, крайно неумеснтно и даже смешно е да сравнявате шепата протестъри с Ботев и негово свято дело. Ботев е имал смислена цел и благородна кауза, зад която са застанали повечето българи. Ботев е имал подкрепа и организация.
        Протестиращите от нямат нищо общо с Ботев. Протестиращите са разглезени, презадоволени люде, които имат единствено многобройни свои лични си искания и си мислят, че ще ги постигнат като викат по улиците и правят поразии, вместо като нормални хора самостоятелно да разрешат личните си проблеми. Протестиращите са и лицемерни, както и да ги погледнеш - искат законност, а не спазват законите и даже, докато го правят, шльокат бири.
        Просто не е имало никога в България по-фалшиви, кухи, изпразнени от смислена цел протести като тези от последните 3 седмици.
      • До
        До Кентавър
        12 -1
        11:00, 31 юли 2020
        Явно си доста добре запознат с живота и творчеството на Ботев. То точно защото "повечето българи го били подкрепяли" е възкликнал тъжно по цитирания по-горе начин - че него го считат за луд. Ако сега Ботев беше жив приятелю , щеше да е там на чело на блокадата. Ако Ботев спазваше законите, нямаше нито да прави чета, нито да отвлича кораби, нито да се бори с оръжие срещу законната власт. За повечето българи по онова време хора като Ботев, Левски, Каравелов, З.Стоянов, Бенковски са били точно такива, каквито ги описваш днешните протестиращи - нехранимайковци, дето търсят личен интерес. Днес Българския народ се дели точно на две групи: на "кентавровци" и на "ботевци". Ти си от първата.
      • До
        До до Кентавър
        11 -3
        11:49, 31 юли 2020
        Много точен коментар.Няма какво повече какво да се каже.Адмирации и за гаспожа учителката,че е учила и възпитавала "луди" деца които сега подобно на Ботев се борят за по-хубав живот без мутри и олигарси.За съжаление във всяко стадо има мърши.За Мавъра толкова се е изписало,че каквото и да се каже ще е малко.Той заслужава само презрение.
      • Do
        Do Kентавър
        6 -1
        14:15, 31 юли 2020
        "Ботев е имал смислена цел и благородна кауза" -да! Подкрепа и организация? Филип Тотю е отказал да бъде войвода, защото е разбрал, че няма почва за възтание! След слизането на брега, са отказвали не само да му дадат, дори да му продадът хляб! Той е знаел къде отива и какво го чака!
    • 2
      12
      123
      12 -18
      21:26, 30 юли 2020
      Аз съм с Марио Виж коментара
    • 3
      12
      123
      12 -12
      21:27, 30 юли 2020
      .... Единственият от синдикатите
    • 4
      12
      123
      9 -10
      21:28, 30 юли 2020
      ..... Единственият от синдикатите
    • 5
      На
      Напред
      28 -41
      21:48, 30 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Можело значи ,
      почнаха да се страхуват от Народа си :)))
      • И с дупета крадем !
        ....
        Свиневъдите, опазили животните от африканска чума, ще получат 15 млн. лв. държавна помощ
        ......
        24 часа отпадъци
    • 7
      Ма
      мастикаджия
      26 -14
      21:53, 30 юли 2020
      Колко млади и хубави хора.Да имах сили да съм до тях.Дръжте се ,красиви хора.Борете се.
      Дано ,дано успеете!
    • 8
      Хо
      хоуоп
      12 -4
      21:54, 30 юли 2020
      Ми то обещаването не е като даването.Септември ама коя година 2021 2022 2023 или следващия мандат
    • 9
      Ст
      Станко
      19 -7
      21:54, 30 юли 2020
      Станчо е тъп като ...... знаете!
    • 10
      Пи
      Питам
      19 -17
      21:58, 30 юли 2020
      Какви занаятчии виждате? Госпожиците наистина са занаятчийски от най- древната професия.И са истински професиналстки и са много търсени от всички възрасти. Марио да си каже дали не е станал занаятчия - пезвент?
      Хвала на нощните занаяти!
    • 11
      От
      отговарям
      15 -3
      22:02, 30 юли 2020
      Пезвент е много доходен занаят! Цяла вечер въртиш синджира и накрая ти се отчитат без касов апарат!
      За тези които не са разбрали ,"пезвент преведено на литературен език означава сводник!"
    • 12
      На
      На питащия
      7 -4
      22:04, 30 юли 2020
      И ти ли си ползвал тези услуги? Яко си го закъсал, явно не си вървеше, или имаш пичевъшки?
      • Re
        RE RE
        8 -13
        22:25, 30 юли 2020
        При тия знойни сочни протестерки как да не се възп... Виж коментара
    • 13
      Пи
      Питащия отговарящ
      5 -3
      22:07, 30 юли 2020
      Явно и ти ползваш тези услуги? Ами като не си вървежен и имаш пичевъшки кой е виновен?
    • 14
      Ба
      Баи Иван шпека
      7 -12
      22:35, 30 юли 2020
      Аз взех 50лв.за протеста ,от ГЕРБ ми ги дадоха Виж коментара
      • Др
        Драган Тенев
        10 -1
        23:09, 30 юли 2020
        Не знам дали са ти дали пари обаче няма начин да не са ти показали забелен сух шпек перелик!
    • 15
      Ww
      www
      25 -13
      00:46, 31 юли 2020
      Дали след два или след шест месеца.... избори ще има. Ако сте толкова много, колкото ви се иска... ще изритате боко и гроб. Ами ако не сте? Тогава ще се извините ли на полицаите, че ги карате да работятат извънредно всеки ден, ще се извините ли на гражданите, че се държите като анархисти?! Или си мислите, че на вас всичко ви е позволено! Този протест можеше да е много симпатичен, можеше и да генерира гражданска енергия, която да доведе до наистина положителна промяна... но не и с аватари като Радев и Божков. Не и с Пеев и Бисеров. Не и с лозунги - вън, мафия и т.н. без да предлагате каквото и да е градивно. За двадесет дни на протести аз лично не чух поне едно градивно послание, което протестиращите искат да реализират - всичко се свежда до оставка на правителството и главния прокурор. И вие си мислите, че ако това се случи България изведнъж вече няма да е най-бедната в ЕС, младите няма да искат да работят за по-високи заплати на запад, пенсиите ще станат като в Германия.... аз такъв наивник не съм....
      • Бр
        Браво
        22 -10
        01:11, 31 юли 2020
        Браво, един много точен и смислен коментар. Нищо градивно не се вижда. Да посочат един свестен човек. Кой: г.пеев? м.бисеров? е.георгиев? Боклуци от класа които пак изпълзяха за кокала.
      • Пр
        ПростакОв
        16 -14
        06:36, 31 юли 2020
        Борисов управлява 10 г. Видя се, че не става за тая работа. Няма интелект, няма култура, използва каруцарски език, има мутренско поведение. 10 г стигат. Да си ходи. Такива като него ще се намерят. Не е задължително тези от площадите да предлагат решения за бъдещето. Те протестират, защото не им харесва настоящето. Ако на теб ти сервират една скапана манджа, ти ще я ядеш ли. Не, ще я изоставиш. А ще можеш ли да кажеш на готвача как да сготви по добра? Не, защото не си специалист. Ако ти гледаш един футболен мач, можеш ли да прецениш кой играч долу горе на какво ниво е? Можеш. А можеш ли да излезеш на терена и да покажеш? Не. Хората искат нормална държава с нормално управление. Не искат мутра премиер и мутра главен прокурор. Нови избори и нов премиер и без недодялания селендур Борисов. Може и премиер от герб, но не пожарникаря.
    • 16
      До
      До Простаков
      3 -10
      08:50, 31 юли 2020
      Казваш, че не си футболист или готвач, а случайно... Виж коментара
      • 11
        1111
        11 -3
        09:21, 31 юли 2020
        Нищо не си разбрал от това, което съм написал. Ще го обясня като на човек с ограничен интелект. А именно. За да кажеш дали дадена манджа не става за ядене не е задължително да си готвач. За да кажеш дали някой е добър футболист не е задължително ти самия да си футболист. За да кажеш дали някой става или не става за премиер не е задължително ти самия да ставаш за такъв. Не е задължение на протестиращите да дават предложения какво да се прави по нататък в държавата. Ролята на протестиращите е да изритат некадърниците, които управляват в момента. Какво ще стане след това не е тяхна работа.
    • 17
      До
      до ПростакОв
      8 -2
      09:34, 31 юли 2020
      Пролемът на "недодялания селяндур Борисов" не е само неговия интелект защото един от създателите му Правешкия цар къщо не блестеше с интелект.Обикновено такива хора са надарени със селски манталитет който се харесва на повечето хора 80% които много точно бяха характеризирани от проф Христов като дебили. Но не това беше решаващо за предисвестения му край.Той се огради с нагли ,безочливи необразовани калинки алчни за пари и власт което сега ще му изяде главата.Най -добрия и близък пример е Малкия мавър. И сега проблемът на Борисов е по скоро морален и въпрос на чест защото няма да успее да изкара докрай поредния мандат,но сам си е виновен.С хора като Мавъра дотук.
    • 18
      На
      напуснал протестите
      4 0
      14:59, 31 юли 2020
      Искрено желая смяна на системата. Не само да си ходят правителството и главния прокурор, а СМЯНА НА СИСТЕМАТА на управление. Но блокирането на улиците и тормоза над беззащитните мирни граждани е все едно на умряло куче нож да вадиш. Това е израз на безсилие. БОРИСОВ беше в Хасково, защо не преградихте пътя на джипа му, защо не го блокирахте, защо не ми извикахте в очите оставка и махай се мутро, защо не замеряхте с тоалетна хартия и развалени домати него и гъзолизниците му , ЗАЩО? Защото нямате ТОПКИ за тая работа, защото сте едни страхливи , жалки протерстърчета. Четете какво пише Хайтов " Орлици се хващат с живо месо , а не с лайняни трици"
    • 19
      Ру
      Ружа
      4 0
      16:25, 31 юли 2020
      Прав е, "напуснал протестите" блокирането на улиците и тормоза над беззащитните граждани не е начина. Такива дето викат и крещят в навалицата ги знаем, никога нямат доблестта да си кажат нещата право в очите.
    Последни новини