СДВР очаква физически сблъсъци заради блокадите, призова за здрав разум

СДВР даде извънреден брифинг заради затворените кръстовища в София, които днес най-вероятно няма да бъдат освободени. Протестиращите вече се заканиха, че остават там до подаване на оставка на правителството.

Старши комисар Георги Хаджиев обясни, че към момента на Орлов мост има 10 палатки, в триъгълника на властта - 8 палатки.

"Днес очаква сериозни затруднения при придвижването. Водихме разговори с протестиращите, но те минаха изключително непродуктивно", каза Хаджиев.

Той подчерта, че цяла нощ полицаите са водили разговори с протестиращи да освободят и останалите блокирани кръстовища и около 4-5 ч. през нощта са били освободени.

"Въпреки усилията ни има голяма вероятност днес да се стигне до физически сблъсъци, надявам се на здравия разум на гражданите и протестиращите", каза шефът на СДВР. Той призова гражданите да бъдат толерантни.

СДВР провежда организация столичани да могат да се придвижват и да стигнат до работните си места днес.

Георги Хаджиев бе категоричен, че органите на реда не изхождат от позицията на силата, опитват да водят диалог и "вътрешното му убеждение е, че трябва да се положат максимални усилия за запазване на мира".
  
Задържани при снощните протести няма, макар протестите да не са по законов регламентиран начин.

Вчера е имало ескалация на бул. "Арсеналски" и бул. "Черни връх", където протестиращи са спрели автомобил и дори давали указания на органите на реда, изисквайки да се тестват хора за алкохол и наркотици.

"Не възприемаме налагането на правила от страна на протестиращите", каза Хаджиев, като уточни, че основната цел на служителите на реда е водене на разговори.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    2+
    2+2=5
    3 -3
    09:52, 30 юли 2020
    Неандерталецът Борисов доказа, че липсите в образованието и възпитанието водят до катастрофални последици! Да подава оставка и да не се прави на тарикат и хитрец, защото рано или късно всеки тарикат си намира майстора. Нали властта не бивало да е на всяка цена? Такива ги говореше на Орешарски. Ама сега като опира до него, други лакърдии хортува. Не се ли наяде, не му ли присядат крадените пачки? Наглец! Арест и затвор! До живот!
    • Историята го е доказала
    • Пр
      Протестър
      3 -2
      16:38, 30 юли 2020
      Другарю Божков, в чест на рождения ви ден и с вашата щедра парична подкрепа, блокирахме възловите кръстовища, детските градини и болниците.
      Хората не могат да се лекуват и да ползват спешна медицинска помощ.
      Съвсем скоро ще започнат да умират стотици, хиляди, милиони и така дрюгарю Божков, ще постигнем заветната цел на всички протестиращи :..... Държава начело с Череп, държава пълна с черепи !
  • 2
    Пр
    провокатор
    0 0
    09:53, 30 юли 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини