Свалиха репортаж, разобличаващ Борисов. Преглед на печата

„Свалиха репортаж, разобличаващ Борисов“ е водещото заглавие на „Дума“. Телевизия „Враца“ излъчила онзи ден репортажа, в който се вижда режисирано масово посрещане на премиера в града. Премиерската визита е била с клакьори, без медии и неудобни въпроси, допълва левият вестник.

Водещото заглавие на „Земя“ е „Нов скандален запис“. Предполага се, че участва премиерът Борисов, сипят се ругатни по адрес на държавния глава, пояснява изданието. Записът беше разпространен вчера от варненски сайт.

Искрен Веселинов - депутат от „Обединени патриоти“, е внесъл законопроект, който предвижда да се въведе данък „нива“ за собственици на над 20 хиляди декара земеделска земя, съобщава „Труд“. Предвижда се размерът да е от един до десет лева на декар. Мотивът за исканото облагане е, че 61 фирми и граждани у нас притежават над четири милиона декара земеделски терени.

„Провали се самолетната защита против градушки над Добруджа“, съобщава „Монитор“. Единственият кандидат отказал да сключи договор. Изпълнителната агенция за борба с градушките беше планирала изпълнение на пилотен проект за защита от градушки с помощта на използван в много държави метод - пръскане от самолет. Ще започне нова процедура за сезона догодина, са казали от агенцията за вестника. Според „Монитор“ фирмата-кандидат се е отказала поради трудности да се снабди с необходимите разрешителни. Те се издават от Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз.

Труд“ напомня, че заявление за нови документи за самоличност могат да се подават във всяко полицейско управление, независимо от адресната регистрация. Огромни опашки се извиват пред паспортните служби в РПУ-тата. Банки, застрахователи и инспектори от „Автомобилна администрация“ тормозят хората за лични документи, въпреки че депутатите удължиха срока на изтеклите лични карти и шофьорски книжки с 6 месеца заради корона кризата, подчертава вестникът.

Кметове от Сдружението на общините поискаха 300 милиона лева от държавата във фонд за общински пътища, пише „24 часа“. Кметовете алармират, че 60 процента от тези пътища изискват спешен ремонт. Председателят на сдружението, който е и кмет на Велико Търново Даниел Панов заявява „Предлагаме нов механизъм, с който приоритетно да се ремонтират участъците в най-тежко състояние.“

С такса от 500 евро и с лекции на английски език Германия привлече много наши абитуриенти да следват висше образование, информира „Телеграф“. Тази година желаещите да учат във Великобритания са по-малко, таксата там за една година ще е минимум 11 хиляди паунда, казват фирми-консултанти. Все повече висши учебни заведения в Австрия също предлагат обучение на английски език

МВР издирва сив автомобил, прегазил в неделя 34-годишната Юлия Ангелова от София на пътя от Созопол към Царево, информира „24 часа“. Юлия била на почивка на къмпинг „Арапя“. Във фаталната вечер се връщала от Созопол, където се видяла със своя приятелка, пише вестникът.

През август ще има температури до 38 градуса, пише „Телеграф“. Прогнозата на метеоролозите за началото на следващия месец е за дъжд и гръмотевици. Ще вали повече в западната част на страната, докато по Черноморието ще е слънчево.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини