Ден 18 на протеста: Свински уши, волейбол и пърформънс с Борисов и Гешев

Изображение 1 от 2

    За 18-и пореден ден центъра на София се събраха протестиращи граждани. Традиционно, началната точка на протеста е Триъгълникът на властта, между президентството и Министерския съвет.

    Исканията на протестиращите остават без промяна: оставка на правителството и главния прокурор, промяна на Конституцията, промяна в Изборния кодекс и въвеждане на машинно и електронно гласуване, законодателни реформи в съдебната система.

    Към 18,00 часа докато протестиращите се събираха пред фонтана на президентството протестиращите играха волейбол. Напоследък те измислят всякакви варианти, за да бъдат чути, като целят МС със семки и бонбони, домати, яйца, тоалетна хартия. 

    Двойка младоженци решиха да направят фотосесията си на фона на събиращите се пред фонтана на президентството.

    Протестиращите са по-малобройни и към 19,31 часа са вече пред МС и започнаха да хвърлят свински уши по сградата. За това те бяха призовани от един от организаторите Арман Бабикян. Протестиращите в София блокираха движението по бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Протестиращите скандираха "Оставка". Сред тях има и пчелари, които настояват за "забрана на пестицидите", както и за ефективни финансови механизми и данъчни облекчения за стартиране на малък и среден бизнес.

    Блокиран е бул. "Цар Освободител". Около сградите на Министерския съвет и на президентството има засилено полицейско присъствие.

    Пред сградата на бившия Партиен дом е изграден пърформанс. Хора, затворени в кръг от мрежеста ограда, носят маски с лицата на Иван Гешев и Бойко Борисов.

    По оградата има закачени различни призиви - свързани с енергийната независимост, здравеопазването и против незаконното строителство по Черноморието.

    После пърформансът се пренесе до фонтана пред президентството.

    След 20:30 ч протестно шествие тръгна в посока Орлов мост, а група протестиращи се отклониха към сградата на БНТ с викове "Оставка". Блокирани бяха кръстовищата при Ректората и Орлов мост. След 21 ч. шествието продължи по бул. "Цариградско шосе" към хотел "Плиска". Блокирани бяха и двете платна на Цариградско шосе. След това част от протестиращите се отклониха в посока Румънското посолство и "Подуене", а друга група се върна към Орлов мост. В 23:15, след повече от два часа блокада, протестиращите освободиха движението на Орлов мост.

    Източник: dir.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      1
      1
      4 -1
      16:20, 27 юли 2020
      Много оредяхте бе, яростни и без користни борци срещу корупцията и мутрите.
      И яростни защитници на още по-голямата корупция и най-големите мутри...
      От Дубай спряха кранчето..
      А Фатмака-пРезидент нещо се покри, щото го е страх от импичмънт..
      Муа ха ха ха хааааа...
      • I
        I
        0 -2
        20:23, 27 юли 2020
        Трол.
    Последни новини