Училища на ФЕТО развиват дейност в България,използват вратички в закона

Училища на обявената за терористичната групировка ФЕТО, която преди 4 години на 15 юли направи опит за преврат в Турция , развиват дейност в България. Те са в София и Пловдив. Използват вратички в законодателството за да осуетят закриването си. Въпреки това българските власти в сътрудничество с турското М ВнР внимателно следят дейността им. Това заяви на брифинг генералният консул на Р Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Той подчерта, че страната му е благодарна за подкрепата , получена срещу превратаджиите от страна на българското правителство. Благодарение на нея ФЕТО няма структури в България. Съществува един сайт , но и той е под наблюдение, каза още Хюсеин Ергани.

Дипломатът посочи, че приоритет на турското външно министерство е борбата срещу структурите на ФЕТО в чужбина, след като те са били разгромени в Р Турция и членовете им са били изправени пред съда.

По данни на турските власти 120 членове на ФЕТО от 20 страни са били предадени на правосъдието в Анкара, заради сътрудничеството със забранената организация.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини