С онлайн литературно четене почитат паметта на Иван Вазов в Асеновград

Литературен клуб "Орфей" към НЧ "Св. преп. Паисий Хилендарски - 1997 г." в Асеновград инициира литературно четене онлайн. 

Поради създалата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, творците от читалищната организация ще почетат паметта на Иван Вазов интерактивно.

Членове на литературен клуб "Орфей" записаха видеа, в които рецитират или четат част от Вазови стихове, романи и други произведения.

Инициативата се реализира по повод 170-тата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов.

В онлайн четенето се включиха 5-ма членове на Литературен клуб "Орфей". Йордан Кожухаров представя "Отечество любезно, как хубаво си ти", "Български език" и "Родна реч". Виктория Стефанова се включва в инициативата с "Кого", а Василка Дойчева - с "Портрет", "Люлякът ми замириса" и "Съзерцание".

Елена Славкова представя "Не се гаси туй що не гасне" и "За да те помни вечността". Последното произведение е нейно авторско и е посветено именно на Иван Вазов. Златина Садразанова се включва с творбата " И често мисля аз печално".

Видеоклиповете ще бъдат публикувани във видео канала на община Асеновград през следващите няколко дни. Идеята ще се реализира в поредица, тъй като не е достатъчно паметта на на Иван Вазов да бъде почетена еднократно.

Литературен клуб "Орфей" приканва асеновградчани да се включат в инициативата, като прочетат част от някое произведение на Иван Вазов, записвайки се на видео, след което да го публикуват на стената си във Facebook.

Видеата, които са с членовете на литературен клуб "Орфей", ще могат да се гледат в Портала за култура и изкуство на община Асеновград в YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCGdHdffKVDGFgG-00_fM_1w

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини