Късен гол спаси ЦСКА от грешка срещу последния

С гол на резервата Евандро в 86-ата минута ЦСКА взе трите точки при гостуването на последния в Първа лига "Витоша" (Бистрица). Червените играха по-добре от съперника си, но пропуснаха няколко чисти положения, както и дузпа.

С успеха червените събират 49 точки и се изравняват с втория в таблицата "Локомотив" (Пловдив). Двата тима изостават с 9 точки зад лидера "Лудогорец".

След седмица червените приемат "Локомотив" на "Българска армия" в пряк спор за втората позиция преди плейофите в първенството.

През цялата среща ЦСКА имаше превес и играта се водеше в полето на "Витоша". Футболистите на Милан Крушчич обаче направиха много пропуски.

В 25-ата минута червените получиха шанс да изпълнят дузпа. Брадли Мазику беше фаулиран в наказателното поле и реферът Радослав Гидженов посочи бялата точка. От нея Али Соу стреля слабо и ударът му беше отразен от Николай Кръстев.

Това разстрои играта на червените и до края на първата част гостите така и не стигнаха до ново чисто голово положение.

След почивката физическите сили на ЦСКА се изчерпаха, като едва след влизането на Рафаел Енрике, Ахмед Ахмедов и Евандро, червените отново атакуваха по-настоятелно. С пропуски се отчетоха Енрике и Стефано Белтраме.

В 86-ата минута Греъм Кери центрира отляво, Евандро се оказа непокрит на далечната греда и с глава не остави шансове на Кръстев - 0:1.

Само няколко минути по-късно червените удариха и греда чрез Рафаел Енрике.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини