Електрокардиограф дари председателят на Сдружение „Егридерелилер“ Айдън Йълмаз на ардинската болница

Нова модерен електрокардиограф (ЕКГ) получи Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Дарението е с лични средства от семейството на председателя на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса Айдън и Себиле Йълмаз. То бе връчено от кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

За пореден път, земляческата общност на ардинци в Бурса организира дарителска дейност в Ардино. Сдружението предостави стотици защитни шлемове, работни облекла, апарати за мерене на кръвно налягане  за нуждите наардинското лечебното заведение.

Освен медицински консумативи за болницата, Сдружението на ардинчаните в Бурса дари спални комплекти и книжарски пособия ( тетрадки, химикали) за нуждите на потребителите от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост (ЦНСТПЛУИ) в родопския град.

Председателят на Сдружението Айдън Йълмаз заяви, че ще продължат да помагат на здравните и социални заведения в общината и в бъдеще!

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан,председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, управителят на болницата д-р Гюнер Осман, както и управителят на ЦНСТПЛУИ Елван Исмаил изказват искрените си благодарности към Земляческото сдружение в Бурса за направените дарения.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини