Малките ученици на финала на учебната година, връщат учебниците

Изображение 1 от 4

  Малките ученици в начална форма на обучение до трети клас са само на ден време от финлната права на тази учебна година. Те приключват обученито си за  2019/2020-та онлайн. Последният ден с уроци във виртуалните класни стаи им е 30-ти май, който се пада в събота и така на практика за тях, макар и дигитално, звънецът тази година за край ще бие в петък, на 29-ти.

  Вече е създадена организация в много от училищата в Хасково за връщане на учебниците. 

  В ОУ “Христо Смирненски“ класовете са разпределени по време, а пунктовете за прибирането на учебниците са разположени на двата входа на училището.

  В последния за тази година учебен ден в края на работната седмица на учениците ще бъдат раздадени и свидетелствата за завършен клас. Четвъртокласниците и петокласниците продължават обученито си до 16-ти юни, а учениците до 11 клас –до края на следващия месец.

  По времето на карнтина на деца в нужда от региона са доставени близо 70 лаптопа и таблета, които са изпратени от МОН. Много от училищата в региона със собствени средства са осигурили за най-бедните си ученици мобилен интернет. Пакат с мобилни данни образователното министрество е финансирало за 15 деца от средното училище в Симеоновград „Св. Климент Охридски“.

  На много места са организирани подкрепящи акции за включване на децата в дигиталната училища среда от самите преподавателски колективи. Част от учителите от с. Узунджово, например, са подарили на свои ученици, които нямат мобилни устройства, собствените си таблети. Преди месец пък служителите от РУО-Хасково събраха средсва по между си и подариха устройства за децата от многодетно семейство в Маджарво, за да могат те да учат дигитално. За да не спират с обучението си, дори и когато им се налага лечение, за децата, които са в Детското отделение на областната болница семейство Александрови от Хасково са подарили два лаптопа, научи Haskovo.net.

  В РУО –Хасково все още се събират и списъците на учениците, които през лятото ще бъдат включени в различни подкрепящи обучителни програми. Това са деца, които не са успели да се присъединят към онлайн обучението, поради липсата на устройства или на дигитални умения от тяхна страна и невъзможността за помощ при новия подход на преподаване през интернет и от страна на родителите им. Въпреки че тези деца са поучавали от учителити си по домовете на ръка материали на книжен носител, се налага още работа с тях. Такива групи ще влизат през лятото в класните стаи физически. Има индикации за включване на деца за лятно обучение, както от селата, така и от градовете, включително и в Хасково, обясни началничката на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Си
   Сиси
   5 0
   19:13, 27 май 2020
   Така написано, излиза,че и 6-ти клас ще учат до 30 юни?
  • 2
   Мд
   мдам
   4 -1
   08:08, 28 май 2020
   И никой от хората на снимката не е с предпазни средства.
  • 3
   Ми
   мино
   1 0
   09:30, 28 май 2020
   Може да са .... досега..

  Хороскоп за 05.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
  05 юли 2020
  Последни новини