Щабът и правителството обсъждат разхлабването на мерките

Правителството и Националният оперативен щаб /НОЩ/ ще обсъждат в 10.00 часа днес ситуацията с COVID-19 в страната и възможностите за разхлабването на мерките, каза министър-председателят Бойко Борисов, който се включи в брифинга на НОЩ тази сутрин.

Той посочи, че няма разногласия между щаба и него. Решението да се промени начинът на представяне на информацията от щаба е обсъждано в продължение на две седмици по искане на НОЩ, каза още премиерът, който призова част от журналистите да не се "гаврят" с председателя му, проф. Венцислав Мутафчийски.

Ползваме цялата палитра на знаещи хора, а те не се обичат, но искам да чувам всички, каза още премиерът.

Проф. Венцислав Мутафчийски каза, че е некоректно отразяването, че щабът е спрял. Това не отговаря на истината, от две седмици разговаряме на тази тема за промяна на оповестяването, защото според много от хората начинът на оповестяване е контрапродуктивен, насажда страх, фиксира вниманието на обществото много, а това не е полезно, каза той и допълни, че молбата за промяна е била на НОЩ. Ние искахме още по-далеч да стигнем - да се изпращат само прессъобщения, а уточняващите въпроси да са към съответните министерства и към Щаба.

От думите на премиера не стана ясно как ще продължи оповестяването - по желание, веднъж седмично от НОЩ или с ежедневни брифинги на секретаря. Едно е ясно - мерките ще бъдат охлабвани и затягани според ситуацията, решението се взема от Борисов. Ако съм бил прав, печелим всички, ако съм сгрешил, грешката ще е моя, перефразира Левски премиерът. Той подчерта, че хората трябва да свикнат да се пазят сами, тъй като предстои дълго време да живеем с коронавируса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Kr
    Krum
    1 0
    10:42, 3 май 2020
    Като обсъждат да не ни дават за пример Франция, където чрез К-вируса водят войната с жълтите жилетки, а Швеция и Туркменистан!
Последни новини