Излекуван лекар почина от COVID-19, установените случaи са 1611 (видео)

Изображение 1 от 2

    Нови 23 случая на COVID-19 са регистрирани в България за изминалото денонощие, с което те стават общо 1611, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб на брифинг тази сутрин.

    Има още един починал лекар от Александровска болница.

    982 проби са взети за последните 24 часа. 48 618 общо са изследвани до момента.

    Новите случаи са в София - 6, Видин - 8, Сливен - 3, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Стара Загора и Ямбол - по един случай.

    Излекувани са 21 за деня, общо 308. Починалите са трима. Общо смъртните случаи до момента са 72.

    Обратно на оповестеното, брифинг имаше. На него ген. Мутафчийски и премиерът говорят за живота с коронавируса, който ни предстои.

    Няма никаква индикация кризата да е преминала, каза Борисов, караме на проба-грешка с отмяната на мерките. Няма учен в света, който да каже кое е правилното. Хората трябва да се научат да се пазят, както при преминаване на улицата. Короната е във въздуха, сложете си маските, когато сте сред хора, спазвайте дистанция, призова премиерът.

    Щабът не е спрял работа, всеки ден от 7 часа се събира, заяви Борисов. От седмици се обсъжда промяна в оповестяването. Молбата за тази промяна е от щаба, уточни началникът му.

    Няма напрежение между щаба и правителството, заяви на висок глас Борисов. Спор е имало между Кантарджиев и ген. Мутафчийски за охлабването на мерките. Кантарджиев искал вдигане на екипите на РЗИ от границите.

    Ще бъдат вдигнати още ограничения, заяви премиерът. Обсъжда се за тренировки на клубовете, заведения на открито, шофьорски курсове и други. Ще бъдат решени след 10 часа, след това ще бъде съобщено, ако има нещо ново.

    Починалата лекарка в спешна помощ в София. Тя е един от първите заразени, била е лекувана в Окръжна болница и изписана с две отрицателни проби, каза ген. Мутафчийски. Вчера внезапно се е влошила. Не успяла да стигне до интензивно отделение, починала е в спешния център на Александровска болница, където се е наложило да бъде интубирана. Около 45 минути е продължила ресоцитацията, без успех.

    Този случай е тревожен, заради двата отрицателни теста. Предстои да се разследва. Има съобщения от хонконгки лекари, които са открили вирусни частици в белия дроб на излекувани пациенти. И италиански лекари са публикували изследване на случаи на повторно заразяване. Това е нов коронавирус и протичането на заболяването не е напълно изследвано, каза ген. Мутафчийски. Не спира да поднася изненади, колкото повече го опознаваме.

    Единственото сигурно средство е социалната дистанция, повтори премиерът Борисов.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Вт
      втори лекар почина
      6 -10
      09:01, 3 май 2020
      Няма ли да се появи пак някоя матка и да каже че в... Виж коментара
    • 2
      Из
      Излекуван
      4 -3
      09:41, 3 май 2020
      Излекуван лекар почина от ковид 19,що за заглавие на статия
      • 19
        1955
        1 -1
        11:32, 3 май 2020
        Някоя "мисирка" го е измислила!
      • Tr
        truth
        2 -2
        11:48, 3 май 2020
        Т.е. починала е от друго.
    • 3
      Да
      Дамян
      2 -6
      09:44, 3 май 2020
      Йотова и Нинова успокоиха ли се, като видяха , ч... Виж коментара
    • 4
      Щщ
      Щщ
      8 -2
      10:11, 3 май 2020
      Настроиха хората едни срещу други тия щабове премиери политици,истината е някъде посредата и вируса го има и манипулацията я има и страха го има и глада го има.С нищо не си помагаме да спорим кое е правилно.Обичайте се!
      • Ле
        Леонсио
        3 -2
        10:26, 3 май 2020
        Правете ****.
    • 5
      Ас
      Аслан
      3 -2
      11:56, 3 май 2020
      Никой не са настроили те. Хората по принцип са си разделени - на тюфлеци, които не спазват напук и се правят на интересни, поради политическите си пристрастия и на разумни, които осъзнават сериозността на ситуацията и спазват мерките. Тия, дето си въобразавят, че всичко е манипулация и конспирация и има едва ли не масов глад, все едно сме в Африка, явно живеят в някакъв измислен техен си свят - Нарния, може би :)))
    • 6
      Ни
      Николай Георгиев
      0 0
      14:30, 3 май 2020
      И в крайна сметка от три PCR не е дала нито един позитивен, споминала се е жената от съвсем друго..
    Последни новини