LG: Prada 3 и "убийци" на iPhone и Vertu

LG твърдо имат намерение да заемат второто място сред големите производители на мобилни телефони още през 2012 г. Това е заявил президентът на мобилното поделение на LG Ан Сен-куон в интервю пред Yonhap News Agency, като е акцентирал, че фирмата си е поставила за трайна цел да изпревари Samsung по пазарен дял.

По думите на Сен-куон през последното тримесечие на тази година ще бъде пуснат на пазара нов телефон от серията Black Label, който ще се лансира катоконкурент на iPhone. Серията е известна с елегантни устройства, които практически без изключение са се превръщали в бестселъри (Chocolate, Shine, Secret). LG също така ще продължат сотрудничеството си с Prada – в момента се разработва трети съвместен модел на двете компании.

Другата пазарна ниша, към която проявява интерес LG, е категорията на луксозните телефони. В близко бъдеще LG смятат да стартират нова търговска марка, под която ще се пускат свръхскъпи телефони (аналогично на луксозното поделение Vertu на Nokia).

Заслужава си да отбележим, че спадът на пазарния дял на Sony Ericsson и Motorola, който изтласка LG напред в списъка, реално се дължеше преди всичко на лоши маркетингови решения от страна на двете фирми, за които упорито се говори, че се движат на ръба на оцеляването. Заемащите второто място по продажби - Samsung, засега не демонстрират склонност да допускат сериозни гафове, така че задачата на LG изглежда доста трудна, да не кажем невъзможна.

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини