Новият BMW X1 - в продажба от октомври

Производството на новия модел на BMW X1 скоро ще бъде завършено. Извършват се се финални тестове на автомобила.  Концепцията на X1 не е тайна, тъй като вече е виждана по време на автомобилното изложение в Париж миналия октомври.

Моделът се вписва добре в продуктовата гама на BMW. Безпроблемно съчетава характеристики на 5-Series GT, BMW X3  и Touring варианта на BMW 3--Series, но част от противоречивите дизайнерски елементи на BMW отсъстват.  3-Series Touring вариантът вероятно е най-близкият конкурент на X1, тъй като двата модела имат изключително сходни пропорции.

Височината и здравината са може би най-големите преимущества на този автомобил в сравнение с останалите представители на BMW. X1 се отличава и от моделите Defender и Land Cruiser.  Цялата продуктова гама на BMW  ще бъде снабдена със ситемата 4X4 и с платформа, базирана на предстоящия модел Mini Crossman и BMW 3-та серия.

Ще има достатъчно голям избор от двигатели – 2-литров с мощност 168 к.с. и 3-литров xDrive30i с мощност 268 к.с. В отговор на предвидените високи продажби ще има два 2-литрови двигателя – единият  xDrive20d  ще е с мощност 175 к.с. и максимален въртящ момент 340 Нм, а другият xDrive23d ще е с мощност 201 к.с. и максимален въртящ момент 400 Нм.

BMW X1  ще е един интелигентен автомобил, подобно на останалите модели от продуктовата линия на немската компания, а динамиката му ще бъде водеща в неговия клас. Все още не се знае дали ще има M  версия на този модел, каквато имат моделите X5 и X6.

BMW тук ще разчитат още повече на своята система Efficient Dynamics, за да направят колата си по-екологична, а и за да избегнат високите данъци в някои страни, свързани с отделянето на вредни емисии.

Продажбите на Х1 се очаква да започнат от месец октомври, като цената ще бъде с около 10 % по-ниска от тази на Audi Q5. Съответно моделът ще бъде представен по време на автомобилното изложение във Франкфурт.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини