Нов дизелов вариант на Mini - One D

Mini One D се задвижва от 1,6-литровия дизелов двигател на Mini Cooper D с турбокомпресор и common rail директно впръскване на горивото и комбиниран впечатляваща мощност и ефективност.

Моделната гама на Mini се разширява с нов базов модел Mini One D. Въвеждането му на пазара е през септември 2009 г. Новият базов модел съчетава изключителна икономичност с типичното за марката картинг усещане.

Mini One D е оборудвано с агрегат, разработен на основата на 1,6-литровия дизелов двигател на Mini Cooper D. Снабден с турбокомпресор с променлива геометрия и система за директно впръскване на горивото common rail, новият четирицилиндров двигател постига максимална мощност от 90 к.с. и максимален въртящ момент от 215 Нм. Мощното ускоряване и впечатляващо ниският разход на гориво са също ключови характеристики на Mini One D.
Снабден с изключително лека алуминиева конструкция, агрегатът постига максимална мощност от 90 к.с. при 4 000 об/мин, а максималният въртящ момент от 215 Нм се достига още при 1 750 об/мин. MINI One D ускорява от 0 до 100 км/ч за 11,5 сек, а максималната скорост е 182 км/ч.

Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини