299 под карантина в димитровградско, 5-ма са я нарушили

299 човека в община Димитровград са под карантина, информират от местната администрация. Това не са болни хора, а такива, които са под наблюдение за симптоми. 

Медицинският персонал на МБАЛ "Света Екатерина", който е изложен на висок риск от заразяване, общината е обезпечила с антибактериални защитни облекла и шлемове. Утре се очаква доставка на професионални респираторни маски със степен на защита FFP2. Поръчани са бактерицидни лампи против вируси и бактерии, които ще бъдат поставяни в затворени пространства, където се ползват от много хора. Така ще се повиши превенцията във вътрешната публична среда, информират от община Димитровград.

За всички общопрактикуващи лекари в общината са осигурени дезинфектанти, защитни шлемове и маски, които утре ще им бъдат доставени на място в кабинетите. 

От Общината отново припомнят, че от утре, 7 април, до 23 април, възрастните съграждани ще получават пенсиите си. Ще бъдат обслужвани приоритетно в пощата и на банкоматите до 12ч. От местната администрация приканват останалите граждани, да се съобразят с посещенията си на тези места и да го направят след 12.30ч. 

Образувани са 5 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 9 са съставените актове през изтеклата седмица. 

Проверките по паркове, детски и спортни площадки и зони, където не трябва да има струпване на хора, продължават. От Общината припомнят, че глобите при първо нарушение са 300лв. при второ нарушение - 1000лв. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини