Карантинирани са три паралелки в Пернишка област

Под карантина са поставени три паралелки в Пернишка област, съобщиха от Регионалното управление на образованието (РУО). В днешния ден са направени тестове на 5 839 ученици, от тях на трима пробите са положителни. Поради заболяване от коронавирус днес са отсъствали 24 ученици и осем учители.
Присъствено тази седмица се обучават 6 752 ученици от региона. Отново в класните стаи са децата от първи до четвърти клас, също и единичните за даден клас паралелки. Със специално разрешение на Регионалната здравна инспекция възпитаниците на Девето средно училище „Темелко Ненков“ учат само присъствено.
При по-големите ученици е в сила ротационният принцип на обучение, като редуват онлайн и присъствена форма. Днес в училище се върнаха учениците от пети, шести, девети и единадесети клас. В електронна среда се обучават седмокласници, осмокласници, десетокласници и дванайсетокласници.
През последните три дни в региона са регистрирани 171 нови случая на COVID-19. От тях пет са деца на възраст до девет години, седем - между 10 и 19 години.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини