Над 40 сигнала за седмица за нарушена карантина и струпване на хора в Асеновград

За последната седмица подадените сигнали на телефона в Дежурната оперативна на общината са близо 10, а в Районното полицейско управление около 30. Гражданите сигнализират най-често за нарушаващи карантината или за струпали се на едно място много хора. Два от сигналите са се оказали основателни. Един карантиниран е нарушил ограничението и следва Районната прокуратура да се произнесе по случая. Другият сигнал е за обект, в който не са спазени изисквания от заповедта на министъра на здравеопазването. По случая тече проверка.

Хората започнаха да свикват с въведеното извънредно положение и голяма част от тях сами стигнаха до извода, че колкото по-стриктно се спазват мерките за ограничаване разпространението на COVID-19, толкова по-бързо ще излезем от кризата. "Определено смятам, че решението прилагането на противоепидемичните мерки да бъде удължено до 12 април ще даде положителен резултат. За съжаление, цената, която повечето българи ще платят заради създалата се ситуация, ще бъде висока. Нека не забравяме, че в това число влизаме и ние управленците. Това че сме на ръководни постове, в никакъв случай не ни защитава или застрахова. Държавата вече е предприела мерки по облекчаване и на бизнеса, и на отделни граждани. Но смятам, че не можем да сравняваме стойността на финансовите загуби с цената на човешкия живот. Изчисленията колко ще струват на община Асеновград всички тези промени могат да се направят едва след като излезем заедно здрави и живи от кризата", коментира кметът д-р Христо Грудев.

Телефоните за сигнали са 0331 20 274 (Дежурна оперативна на общината) и 0331 60 100 (Районно управление на полицията в Асеновград).

Одобрявате ли мерките срещу коронавируса в Асеновград?

Одобрявате ли мерките срещу коронавируса в Асеновград?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини