Задържаха 26 250 маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел на границата

26 250 медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел са задържани на граничния пункт "Капитан Андреево", съобщиха от агенция "Митници".

Консумативите са конфискувани от митническите служители при съвместна проверка със служители на Гранична полиция на влизащ в страната от Турция автобус с пътници.

Автобусът с румънска регистрация е пристигнал на МП Капитан Андреево на 16.03.2020 г., около 15.45 часа, управляван от турски гражданин. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. По искане на Гранична полиция е извършена съвместна проверка на превозното средство и багажа на пътниците, при която са открити в багажното отделение на автобуса недекларирани кашони и кутии с маски и гел. Установено е, че контрабандно пренасяните стоки са собственост на един от пътниците в автобуса - румънски гражданин с инициали А.D. Срещу него е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците.

В края на миналата седмица митнически служители задържаха над 257 000 контрабандни медицински маски, 150 защитни облекла и 165 литра дезинфекционен разтвор при проверки на ГКПП Капитан Андреево, Малко Търново и Дунав мост при Видин.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини