Заразените с коронавирус са 73 335, Китай се дезинфекцира

Изображение 1 от 2

    Смъртните случаи вследствие Covid-19 в света са 1 873, сочат официалните данни от 8:23 на 18 февруари 2020 г.

    Оздравели са 12,842 души. Потвърдено е заразязавенто на 73 335 души към този момент.

    Големият брой заразени е в Китай - 72 438 души. 

    1 789 са починалите от коронавируса в провинция Хънан, от административния център на която - Ухан, тръгна разпространението на Covid-19.

    Извън Китай смъртните случаи са по един във Франция, Япония, Филипините, Тайван, Хонконг.

    На круизния кораб "Diamond princes", който е под карантина в Япония потвърдените случаи на коронавирус са 454. В Сингапур, където е следващото най-голямо разпространение, броя на заразените е 77, в Япония - 66, Хонконг - 60.

    По-малко от два месеца след избухването на коронавируса в Китай са започнати мащабни мерки за защита на градовете от епидемията. Извършва се редовна дезинфекция на улици, хора, коли и помещения. Тротоарите в Пекин и Шанхай редовно се пръскат, а в Ухан хора в защитни костюми пръскат огромни облаци газообразно бяло вещество. Какво точно се използва за защита от инфекцията, не се уточнява.

    Медицинските маски и дезинфектантите се превърнаха в един от най-продаваните продукти в страната. Световната здравна организация предупреди, че Covid-19 може да се разпространява чрез замърсени предмети, както и течности и директен контакт със заразени хора. The Guardian съобщи, че и за банкнотите в Китай е въведена дезинфекция и 14-дневна карантина, преди да бъдат върнати в обръщение.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини