Air Writing: нова технология за писане

Мразите ли да пишете съобщения на миниатюрната клавиатура на мобилните телефони?
Надежда още има - ново приложение на име PhonePoint Pen позволява на притежателите на телефони да пишат кратки текстове "във въздуха", които след това автоматично се изпращат по електронна поща. Технологията изисква да държите телефона като писалка, след което да използвате определен негов ръб, за да симулирате писане във въздуха на текста на съобщението (въпреки че е възможно и да рисувате във въздуха, например опростени диаграми).

Технологията е създадена от индиеца Сандип Агравал, студент в университета Duke в Северна Каролина, и разбира се все още е далеч от това да бъде готова за масова употреба, тъй като е необходима по-точна система за локализиране на местоположението на телефона. За момента се използват акселерометрите, които вече присъстват в устройства като iPhone, които следят движенията и ориентацията на устройството в пространството, което обикновено се използва за завъртане на изображението на екрана в зависимост дали той е в портретна или пейзажна ориентация.

Важно е да отбележим, че поради особеностите на технологията се налага да правите пауза след всяка изписана във въздуха буква, както и че не можете да използвате курсивно изписване. Може би това ще бъде преодоляно в следващи реализации на технологията. Обещава се бъдещата версия на PhonePoint Pen да позволява да направите снимка и след това да напишете текст върху нея.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини