Официално обявиха iPhone 3GS

Старият модел ще продължи да се продава с намалена цена -в САЩ тя ще е 99 долара

Както и се очакваше, на WWDC 09 Apple обяви нов iPhone - iPhone 3GS. Буквата S в името означава скорост (speed).

Очевидно слуховете за по-бърз процесор са верни и iPhone 3GS е по-бърз в много отношения - например, стартирането на менюто със съобщенията е два пъти по-бързо, а зареждането на Excel документ - 3.6 пъти, пише PhoneArena.bg.

iPhone 3GS пристига с OpenGL|ES поддръжка. Освен това разполага с HSDPA 7.2Mbps, така че разглеждането на интернет страници ще е още по-бързо.

Телефонът ще има и по-добра камера - 3-мегапикселова с авто-фокус, който може да се насочва с докосване: просто е нужно да докоснете обекта, който искате да фокусирате (точно както това става при HTC Touch Pro2).

Твърди се, че снимането при слабо осветление също е подобрено. Камерата записва видео с VGA разделителна способност и 30 кадъра в секунда, а клиповете ще могат да се обработват директно на телефона и лесно да се споделят чрез MMS.

Новият iPhone 3GS ще изглежда почти идентично със сегашния 3G модел -- с бляскав пластмасов гръб.

Ще има и дигитален компас, както и приложение за него.

Друга нова софтуерна функция е наличието на Voice Control - за пускането му е нужно просто да се задържи бутона за менюто. Можете да попитате телефона коя е песента, която върви, или пък да го накарате да пусне определена, или да позвъни на някои, като кажете името му.

iPhone 3GS ще има подобрена батерия, предлагаща пет часа разговори в 3G режим и девет за сърфиране чрез Wi-Fi. Опаковката му ще е по-екологична тъй като е с 23% по-малка.

Apple iPhone 3GS ще започне да се продава на 19 юни. Цените в САЩ ще са 199 долара за 16-гигабайтовия модел и 299 долара за този с 32GB. iPhone 3G 8GB ще продължи да се продава с намалена цена - 99 долара.

В България се очаква iPhone 3GS да се появи на 9 юли, но засега няма информация за цената му.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини