"Audi" подготвя "атака" с нови модели през 2020 г.

"Audi" подготвя няколко нови модела, които ще дебютират тази година. Тяхната цел е да помогнат на компанията да атакува пазара и да възстанови позиции, които е изгубила спрямо основните си конкуренти "BMW" и "Mercedes", съобщава "Automotive News Europe".

"Искаме да атакуваме отново. Нужни са сериозни промени, но виждам желание в организацията да променим нещата и това е оптимистично", коментира Хилдегард Вортман, директор "продажби" на Audi.

Брандът подготвя някои промени в настоящата гама. Моделът TT ще бъде спрян и заменен от електрическо предложение. Обмисля се и спиране на производството на кабриолет версията на R8, но не и на купето. Друга потенциална промяна е изцяло електрически А8.

"Признак на кураж е да спреш икони като ТТ, които оформиха бранда, и да създадеш нови като e-tron GT за нова ера", казва Вортман. Тя допълва, че ще има трудности, но компанията е готова за тях.

Вортман не дава повече подробности за плановете на Audi. Според непотвърдени слухове компанията обмисля и някои нови модели, включително Q9 и нов 4-врат компактен автомобил.

Основната цел остава непроменена –до 2025 г. компанията да предлага 10 plug-in хибрида и 20 изцяло електрически модела. Това ще е повече, отколкото Mercedes и BMW планират за гамите си за същия период.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини