След джендър дебат парламентът избра Сачева за нов социален министър

Бисер Петков вече не е министър на труда и социалната политика - със 114 гласа "за" и 106 "против" парламентът го освободи от поста и избра на негово място Деница Сачева.

Срещу кадровата смяна в правителството гласуваха БСП, ДПС и "Атака". Трима депутати от "Воля" се въздържаха при гласуването.

Дебатът в Народното събрание продължи 2 часа.

Уважаеми колеги, броили ли сте колко промени имате в Министерски съвет от началото на този кабинет? Някой може ли да каже от ГЕРБ – едва ли. Това е осмата промяна - от 19 министри. Почти половината кабинет за три години се сменя. Осемте промени бяха или за корупция, или поради некомпетентност. Какво означава това? Половин Министерски съвет, сменен за 3 години, поради съмнения за корупция или поради некомпетентност, означава едно – нестабилност в държавата. Вие ги сменяте тези министри като носни кърпи, заяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова.

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев добави още аргументи на левицата срещу избора на Сачева: "В крайна сметка ще изберете министър, за когото не е имало турско робство, а „османско присъствие"

Според Стойнев кариерата на Сачева започва от „тъмносиньото“ на Иван Костов и стига до европейското синьо ГЕРБ, при работата й досега имало няколко скандални казуса – с вкарването на т.н. джендър идеологии в средното образование.

Дали сега в качеството си на социален министър няма да продължи да го прави чрез инструментите на социално включване, подплатени с много средства? - попита още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Изненадана съм от задълбочените познания на моята биография, но изтъкнатите тук информации са основно събирани в интернет търсачките, отговори Деница Сачева.

Според нея т.нар. джендър анкета в училищата "беше въведена преди пет години от министър на БСП и отменена от правителството на ГЕРБ".

Твърдо вярвам, че полът се определя биологично. Против съм насилието срещу жени и деца. И съм за традиционното семейство между мъж и жена. Фалшивите новини да ги оборваме с факти, коментира новият социален министър.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    Ватутин
    1 0
    20:58, 3 дек 2019
    След Цецка Цачева сега и Деница Цачева Абе тоя Бока няма ли да мудиойде ума най после
    • Па
      Пампорово
      2 0
      23:28, 3 дек 2019
      На 60 годишна възраст е твърде късно да му идва ума.
      Борисов е елементарен дървен философ.
Последни новини