След джендър дебат парламентът избра Сачева за нов социален министър

Бисер Петков вече не е министър на труда и социалната политика - със 114 гласа "за" и 106 "против" парламентът го освободи от поста и избра на негово място Деница Сачева.

Срещу кадровата смяна в правителството гласуваха БСП, ДПС и "Атака". Трима депутати от "Воля" се въздържаха при гласуването.

Дебатът в Народното събрание продължи 2 часа.

Уважаеми колеги, броили ли сте колко промени имате в Министерски съвет от началото на този кабинет? Някой може ли да каже от ГЕРБ – едва ли. Това е осмата промяна - от 19 министри. Почти половината кабинет за три години се сменя. Осемте промени бяха или за корупция, или поради некомпетентност. Какво означава това? Половин Министерски съвет, сменен за 3 години, поради съмнения за корупция или поради некомпетентност, означава едно – нестабилност в държавата. Вие ги сменяте тези министри като носни кърпи, заяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова.

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев добави още аргументи на левицата срещу избора на Сачева: "В крайна сметка ще изберете министър, за когото не е имало турско робство, а „османско присъствие"

Според Стойнев кариерата на Сачева започва от „тъмносиньото“ на Иван Костов и стига до европейското синьо ГЕРБ, при работата й досега имало няколко скандални казуса – с вкарването на т.н. джендър идеологии в средното образование.

Дали сега в качеството си на социален министър няма да продължи да го прави чрез инструментите на социално включване, подплатени с много средства? - попита още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Изненадана съм от задълбочените познания на моята биография, но изтъкнатите тук информации са основно събирани в интернет търсачките, отговори Деница Сачева.

Според нея т.нар. джендър анкета в училищата "беше въведена преди пет години от министър на БСП и отменена от правителството на ГЕРБ".

Твърдо вярвам, че полът се определя биологично. Против съм насилието срещу жени и деца. И съм за традиционното семейство между мъж и жена. Фалшивите новини да ги оборваме с факти, коментира новият социален министър.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ва
  Ватутин
  1 0
  20:58, 3 дек 2019
  След Цецка Цачева сега и Деница Цачева Абе тоя Бока няма ли да мудиойде ума най после
  • Па
   Пампорово
   2 0
   23:28, 3 дек 2019
   На 60 годишна възраст е твърде късно да му идва ума.
   Борисов е елементарен дървен философ.

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
05 юни 2020
Последни новини