Едно наум: Има ли пилот в горящия самолет на Сачева

И едно допълнение към обсъжданите квалификации в публикацията във "Фейсбук" на министър Деница Сачева. В нея тя използва една картинка, която очевидно като изображение трудно се връзва като илюстрация на изброените милиони и милиарди в суха статистика за това колко много е помогнало правителството, лично Бойко Борисов и партия ГЕРБ.
Всъщност, на сайта, където се продава тази картинка, е описано, че нейното предназначение е за съвсем други цели - илюстриране на "концепция за заразен (в смисъл на бързо разпространяващ се в интернет) комуникационен маркетинг и пропаганда".

На изображението има "обхванато от пламъци хартиено самолетче и група присъстващи човешки глави, изработени от смачкана офис хартия".

Трудно е да се допусне, че Сачева просто е взела някаква картинка - тя е основател на награждаваната PR агенция IntelDay Solutions и би трябвало добре да разбира посланията, за които се използва viral communication and propaganda. Ако не ги разбира, още по-зле.

Въпросът е каква е символиката - кой е горящият самолет, защо гори, кои са пътниците, има ли в него пилот (за скачане с парашут изглежда късно), защо се е устремил към човеци от смачкана офис хартия и какъв е смисълът накрая всички да избухнат в пламъци?

P.S. Почти сме сигурни, че в Ню Йорк един политик, пуснал такава картинка с горящ самолет, летящ срещу хора, бързо ще приключи с кариерата.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ви
    видимите резултати
    16 -6
    15:07, 12 авг 2020
    Един психично здрав индивид няма в ГЕРБ.
  • 2
    Та
    тая пък
    13 -5
    17:22, 12 авг 2020
    Тая толкова много се изложи, че е по добре да се скрие някъде, а тя непрекъснато напомня за себе си ...
  • 3
    Да
    Дамян
    4 -10
    19:03, 12 авг 2020
    На бетонни глави не си заслужава да даваш отчет ка... Виж коментара
    • Ха
      Хасковлията
      5 -2
      09:11, 13 авг 2020
      Ти драги, явно много харесваш Сачева- по какви критерии - ти си знаеш.
      Но със сигурност много харесваш и хунтата ГЕРБ- защото на всички ни стана ясно ,защо сегашният голям почитател на ББ- Антон Тодоров, я нарече хунта.
      А колкото за двуличието,ти давам съвсем приятелски няколко примера-хора ,които до преди две-три години бяха яростни критикари на ГЕРБ, а сега подскачат от телевизия в телевизия, за да ни я хвалят.
      1) Антон Тодоров
      2)Тома Биков
      3)Деница Цачева
      4)Валери Симеонов
      И т.н. и т. н.
      Замисли се малко,ако искаш де(или ако имаш с какво)!
    • Знаеш ли че така нареченият патриот симеонов си е сменил фамилията. И знаеш ли защо ? Поинтересувай се бетонна кратуно
  • 4
    Фг
    фгфдф
    9 -3
    19:57, 12 авг 2020
    Колко ли пари се наляха във шкафчето на Сачева която от явен противник на партия ГЕРБ през периоди 2012-2013 година се превърна в най-върлия защитник да те изстиват тия места с големия кокъл затова така са се вкопчили.Да е жив и здрав Илко Семерджиев който от секретарка я направи калинка. Тя и Томата Белев са ярък пример за двуличие
  • 5
    Да
    Дамян
    2 -3
    21:32, 12 авг 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
    Ко
    Колко ли пари
    2 -3
    13:01, 13 авг 2020
    Колко ли пари от М.а.д.ж.о.Б.о.ж.к.о.в.о.П.р.о.к.о.п.и.е.в.и.т.е влизат в Е.С.К.О.М.н.е.т та пишат само срещу правителството!
    Мирише само на партенки и любители на И.с.т.а.м.б.у.л.с.к.а.т.а к.о.н.ф.е.н.ц.и.я!
    • Да
      Да
      3 -1
      14:34, 13 авг 2020
      Тук си се объркал есцом си имат служител общински съветник от Граб 💵 идат от другаде
Последни новини