Siri и метеоролог спорят в ефир ще вали ли сняг (видео)

Освен че може да ви бъде полезна, когато я потърсите, Siri може да се появи и неочаквано като в случая с прогнозата за времето по ВВС, когато метеорологът, без да иска, активира дигиталния асистент.

Томаш Шафернакер представя своята прогноза в ефира на ВВС, когато Siri решава да се включи, за да помогне. Шафернакер описва застудяването в много части на САЩ, но Siri има други идеи. Докато той говори за възможността снежният фронт да дойде в Европа, Siri заявява, че „в прогнозата за времето няма сняг“. Мъжът запазва самообладание и дори отвръща на асистента с хитрата забележка, че Siri вероятно не знае за кое място говори той.

Активацията на Siri може да е станала по няколко начина. Първо, Apрle Watch на метеоролога може да си е помислил, че е чул фразата Hey, Siri. Друг вариант е мъжът, без да иска, да е натиснал бутона за активация на Siri, а третият и най-вероятен е, ако е била активирана функцията Raise To Speak. При нея Siri ще се активира, ако Шафернакер е вдигнал високо ръка, за да посочи нещо на екрана. 

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини