Влак с евродепутати се озова в Дисниленд в Париж вместо в Страсбург

Френски влак, превозващ членове на Европейския парламент (EП) и техните екипи до Страсбург, направи непланирана отбивка до „Дисниленд“ в Париж поради грешка в сигнализацията, съобщи ЮПИ.

Евродепутатите и техните екипи пътували от Брюксел, Белгия, до Страсбург във Франция за пленарна сесия в понеделник, когато погледнали през прозорците на влака и открили, че се намират между хотел „Арт ъв Марвел“ и атракцията „Мейн стрийт Ю Ес Ей“ в Марн-ла-Вале, спирката на „Дисниленд“ в Париж.

SNCF, националната железопътна компания на Франция, съобщи, че влакът се е оказал отклонен към „Дисниленд“ поради грешка в сигнализацията на гара „Роаси - Шарл де Гол“.

Депутатите от ЕП се пошегуваха с инцидента в социалните медии.

„Когато магията оживява“ - дали скоро слоганът на Дисни ще стане и този на Европейския парламент?“, написа Еманюел Фулон, член на пресслужбата на парламента.

Нидерландската евродепутатка Самира Рафаела публикува снимка, на която се вижда как стои заедно с евродепутата Мохамед Чахим във вагон-кафето на влака. Тя написа под снимката: „Екип „Дисниленд“.

„Ние НЕ сме парламент на Мики Маус“, пошегува се германският евродепутат Даниел Фройнд.

От SNCF заявиха, че непланираното отклонение е причинило само 45-минутно закъснение на влака, който благополучно е пристигнал в Страсбург.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини