Наградиха момчето, спасило обитателите на общинското общежитие, което пламна вчера

На първото тържествено заседание на новия общински съвет, кметът на града Иво Димов награди Дамян Колев за изключителни заслуги и проявена смелост по време на изпълнение на професионалния си дълг. Колев работи като охрана на общежитието, избухнало в пламъци вчера рано сутринта.

"Благодарение на профисионализма и бързата реакция на Дамян, 23-ма човека, обитавали общежитието, бяха евакуирани на време и не се стигна до сериозни инциденти. Искам да му благодаря от мое име и от ваше име, за проявената съобразителност и да му връча една грамота за изключителни заслуги и проявена смелост по време на изпълнение на професионалния си дълг." С тези думи кметът Димов връчи грамотата на Дамян Колев в знак на благодарност. Кметът допълни, че въпреки че не е най-важното, Дамян Колев ще бъде дарен и с парична премия за своята бърза и навременна реакция при избухването на пожара.

Припомняме, че вчера рано сутринта избуха пожар в общежитието за социално слаби в Димитровград на ул. Н. Й. Вапцаров, при който бяха евакуирани всички обитатели на сградата с помощта на охранителя, който е бил на смяна - Дамян Колев. Инцидентът се размина само с 3-ма обгазени и една жена с леки изгаряния, които са прегледани и освободени от болницата. До инцидента се е стигнало, след като пламва пожар в една от стаите, заради поставена електрическа печка върху тапициран стол. 38-годишният мъж, предизвикал пожара, е приет за психиатрично лечение в хасковска болница.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мария
    2 0
    19:05, 9 ное 2019
    дайте 1 апартамент на момчето,ако не беше той,сега щеше да е трурен ден в града ида ни пишат по западните преси.давате ли си сметка колко души щяха да изгорят.срамота....
Последни новини