Volvo XC40 предвещава ново електрическо бъдеще

Първият изцяло електрически автомобил на Volvo Cars – компактният SUV Volvo XC40 e въплъщение на елегантния скандинавски дизайн и изключителна функционалност, които отличават новото поколение Volvo коли.

„Същността на скандинавския дизайн се базира на визуална яснота и опростеност. Volvo XC40 е чудесен пример за това”, заяви Робин Пейдж, мениджър на дизайнерския отдел във Volvo Cars.

„Без нужда от ауспухови тръби и голяма решетка за охлаждане, ние създадохме още по-изчистен и модерно изглеждащ автомобил както отпред, така и отзад”, допълни той.

Новият облик на Volvo XC40 се дължи на факта, че електрическият автомобил се нуждае от по-малък въздушен поток за охлаждане. Уникалната предна решетка в цвета на каросерията създава подчертана идентичност. В нея са вградени сензорите на новата платформа Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS).

Осем екстериорни цвята, включително новият зелен металик Sage Green, позволяват на шофьорите да персонализират своя електрически XC40, докато черният покрив се предлага като стандарт. В допълнение, вече са налични и 19- или 20-инчови опционални джанти.

Вътре, специално създаденият за електрически автомобили нов интерфейс осигурява на водача актуална информация за автомобила, като например информация за състоянието на батерията. Дизайнерският интериорен пакет включва нови спортни детайли, както и подово покритие, изработено от рециклирани материали.

При компактната модулна архитектура (CMA) на Volvo, която е изработена специално за електрически автомобили, акумулаторната батерия е интегрирана в пода на автомобила, без да влияе на интериорното пространство. Това дава голямо предимство на електрическия XC40 – изобилието от функционално пространство за съхранение в купето и багажното отделение остават непокътнати.

Новият подход в интериорния дизайн осигурява на притежателите на Volvo XC40 още повече практично пространство за съхранение във вратите и под седалките, сгъваема кука за пазарски чанти и подвижен кош за отпадъци в централната конзола.

XC40 разполага и със специално отделение за багаж, разположено под предния капак, което осигурява около 30 литра допълнително пространство.

През следващите седмици компанията ще разкрие повече подробности за напълно електрическия XC40, преди моделът да бъде показан за първи път пред публика на 16 октомври.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини