Иво Димов: Обещаваме само това, което можем да свършим!

Изображение 1 от 5

    По свършената работа ще ни познаете, но ни предстои още да работим в начертаната посока. С тези думи кандидатът за кмет от партия ГЕРБ  Иво Димов се обърна към жителите на димитровградското село Длъгнево. На срещата бяха и кандидатите за общински съветници д-р Вълчо Митрушев, Митю Вълчев, Гергана Кръстева. Корените на Гергана Кръстева, бивш председател на Общинския съвет в Димитровград, са от село Длъгнево, където продължават да живеят нейните родители.

    “За втори път се изправям пред вас. За разлика от преди 4 години, когато  поисках вашето доверие за първия ми мандат като общински съветник, сега не съм притеснена, защото това, което съм обещала, съм го изпълнила„ – каза Кръстева и цитира думи на Майка Тереза: “Не съдете хората ,защото няма време да ги обичате! Аз обичам родителите си, семейството си, хората от моето село и жителите на  Димитровград. Обещах пред майка ми, че в това село, което е благословено,  ще има църква. Въпреки всички трудности с неуредени имоти, липса на пари и църковна утвар, сега пред вас е осветеният през месец май тази година храм “Свети Димитър“.

    За съграждането на църквата бяха дарени средства от Иво Димов, д-р Митрушев, Митьо Вълчев и всички общински съветници от групата на ГЕРБ. Горда съм, че това място на вярата е осветено от митрополит Киприан, в съслужение на монаси от Атон." Село Длъгнево, по думите на бившия председател на общинския съвет в Димитровград Гергана Кръстева е духовно средище, където успешно се развива читалищната дейност. За  реализиране на  работата в читалищата, освен държавната субсидия са отпуснати по 25 хиляди лева ежегодно и от общинския бюджет. Гергана Кръстева подчерта, че за да продължи тази политика, трябва  подкрепа за  екипа на кандидата за кмет Иво Димов. В листата на ГЕРБ са намерили място квалифицирани и уважавани кадри - лекари, юристи, икономисти и бизнесмени, които могат да правят политики.

    Другият кандидат за общински  съветник Митю Вълчев, който дарява възнагражданията си от заседанията в местния парламент обясни, че всичко, което се прави за хората през изтеклите 8 години от управлението на Иво Димов са факти. От 265 български общини Димитровградската е в първата петица по европейски проекти. “Иво Димов е амбициозен и ще работи за подобряване на живота в селските райони. Аз съм безпартиен, както и Гергана Кръстева, но ние сме заедно с Иво Димов и партия ГЕРБ, за да помагаме на хората“, заяви Митю Вълчев.

    Кандидатът за кмет Иво Димов поиска подкрепа и каза „Когато застана пред вас, съм много внимателен какво обещавам“.
    Той  обясни, как преди срещите с хората е направил анализ на обещанията от 2015 година и стореното през мандата. “Всички поети ангажименти са изпълнени над 90 процента, затова мога да ви гледам в очите за стореното през изтеклия мандат. Ако отново ми гласувате доверие ще продължавам да съм близо до вас, защото познавам проблемите във всички села на общината. Мога да обещая само това, което мога да свърша, а не да ви обещавам чудеса. Ремонтирахме пътя към село Длъгнево, но още има какво да се прави. След като закупим подходящата машина ще се ремонтират крайпътните канавки, ще бъдат разчистени храсти и дървета край пътя. Младите имат нужда от красив и модерен парк, оборудван с всички детски съоръжения. Това мога да го изпълня, защото знам как да го направя и откъде да финансирам тази прекрасна придобивка.“ - каза Иво Димов. В програмата за управление през следващия мандат се предвижда и възстановяване на  минералния извор в Меричлери. Там ще се сформира един  комплекс за спорт, отдих, ще има течаща минерална вода, с което ще върне старата слава и блясък на Меричлери, където ще се развива и туризъм.

    “За да се случи това, трябва работа и усилия - стъпка по стъпка. Доказали сме, че можем да работим, предлагам ви един работещ екип и мнозинство в Общинския съвет, за да върви Димитровград в правилната посока“ каза Иво Димов и поиска доверието на хората за трети мандат.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
    Последни новини