Полфрийман с пасаван и забрана да напуска страната.Печата

Неделните вестници проследяват развитието по случая "Полфрийман".

"Джок Полфрийман вече има самолетен билет за Австралия, а пасаванът му е готов от понеделник. Осъденият за убийството на българина Андрей Монов чужденец не прави планове за бъдещето си. Той даде първото си интервю за NOVA след условното му предсрочно освобождаване от затвора. Джок Полфрийман не може да си обясни, защо след като бе пуснат предсрочно от затвора, се намира в Бусманци. "Билетът е купен, паспорт имам от понеделник.Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов обяви преди дни, че през годините има данни, че Полфийман е правил опит за бягство. "Според мен това трябва да е повод за дело за клевета. Аз нямам наказания за нещо подобно. Между другото опит за бягство е престъпление, аз защо нямам обвинителен акт? Защо нямам присъда за опит за бягство?", попита Полфрийман. И допълни, че е получавал заплахи за живота си, но не се страхува..." - в. "Стандарт".

Проблемите на горския фонд и развитието на огнища на африканска чума също са сред тематичните акценти.

"От 1 октомври започва прием на документи за купуване на поземлени имоти в горски територии, собственост на физически лица, съобщи Министерството на земеделието. През 2016 г. процедурата беше обявена за първи път и предизвика изключително голям интерес, посочва ведомството. Изкупуването ще се извършва от 6-те държавни горски предприятия. Целта е към държавните гори да бъдат присъединени малки горски имоти, които не могат да бъдат обслужвани и поддържани в добро състояние от настоящите им собственици.Заявления ще могат да се подават до 15 януари 2020 г., след което ще бъде извършено оценяване. Одобрените предложения ще бъдат придвижени за закупуване При проведената през 2016 г. процедура са приключени сделки за покупката на 126 имота с обща площ 1029 дка, на стойност от близо 600 хил. лева." - в. "Дневник"

Красимир Каракачанов: България не трябва да казва "да" за започване на преговори на Македония за ЕС на този етап реакцията му идва в отговор на интервю, дадено от македонския премиер Стево Пендаровски за тамошна медия, в което той си позволява да злоупотребява с историческата истина относно произхода на Гоце Делчев.-в. "Труд".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини