ДПС откри предизборната си кампания в община Кърджали, целта е убедителна победа на първи тур

    ДПС откри предизборната си кампания в община Кърджали с ясната цел да спечели убедително от първи тур кметския стол, по-голямо мнозинство в местния парламент и 67 места за селски първенци. Движението за права и свободи представи кандидата си за кмет на Община Кърджали инж.Хасан Азис, който ще се състезава за пети пореден мандат, 41 претенденти за място в Общинския съвет, както и номинираните за кметове на населени места.

    Церемонията се състоя  пред клуба на Общинската организация на Движението за права и свободи в центъра на Кърджали. Гости бяха народните представители от Кърджалийския многомандатен район Адлен Шефкед и Ерол Мехмед, областният лидер на партията Изет Шабан, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, бившият депутат Ремзи Осман, кандидатът за кмет на Община Черноочене Айдън Осман, бившият главен мюфтия Фикри Сали. Присъстваха много симпатизанти и граждани.

      Ораторите бяха единодушни, че победата може да се изкове, само ако има единство в партията, избирателите и симпатизантите. Призоваха за активност пред урните. Искаме да превърнем Кърджали в европейското лице на България. Нашите кандидати са с опит, доказали се в управлението , подчертаха ораторите.

     Общинският председател на ДПС Лятиф Расим, бе категоричен, че партията му ще води толерантна и позитивна предизборна кампания. Искаме да стигнем до сърцата на всеки избирател, подчерта Лятиф Расим.

     Областният лидер Изет Шабан припомни, че кандидатите за съветници са минали през ситото на обществеността и съпартийците си. Партията се е допитала до жителите на всички населени места. Избирателите са дали предварително доверието си и за кметове на населени места. Вече са ясни 34 кмета на населени места в общината, които са без конкуренция. Изет Шабан ги призова да работят заедно с кметските наместници за единството на хората в общината. Изет Шабан бе категоричен че ДПС е партията, която винаги е била най-близо до хората. За това й допада най-много слогана „Заедно за Кърджали”. Нашата сила е заедността за просперитета на Кърджали, подчерта Изет Шабан. Той посочи символиката в номера на ДПС в интегралната бюлетина-№55:пети мандат за Хасан Азис, пети мандат за повечето кандидати за съветници и 55 общини в страната, спечелени от ДПС.

     Народната представителка Адлен Шефкед посочи, че днес пред клуба на ДПС са се събрали само приятели. Демонстрираме нашата несломима подкрепа към кмета инж.Хасан Азис и невероятната листа за съветници, отбеляза депутатката. Тя подчерта,че по меродавна традиция най-близо до хората и за добро и за лошо е кмета.

     Моника Михайлова, която ще гласува за първи път, призова връстниците си да направят своя избор с номер 55 в интегралната бюлетина и да гласуват за европейското бъдеще на Кърджали.

    Прочуствено слово прочете дългогодишната учителка Фейме Мурадова, дала знания на хиляди кърджалийци. Тя се върна към спомените и припомни, че инж.Хасан Азис е бил любим ученик на нейния съпруг, известен с блестящите си математически познания. Животът потвърди реализацията на Хасан Азис.Той е нашия успешен, незаменим, вечен кмет,каза с вълнение авторитетната преподавателка.

    Кандидатът за съветник Сезгин Бекир отбеляза, че има три думи в сърцата на присъстващите , които те винаги ще помнят и те са Движение за права и свободи. Да покажем нашата сила и единство и да завършим кампанията с победа, призова Сезгин Бекир.

      Последен говори кандидатът за кмет на ДПС инж.Хасан Азис. Той също сподели,че за него има три думи, които ще произнася до края на кампанията при всяка среща с избирателите. Това са: Прошка, Благодарност и Подкрепа. Хасан Азис поиска прошка от съгражданите си , ако през последните 16 години не е стигнал до техните сърца и не е успял да откликне на техните надежди. Той благодари на по-възрастните за посочения верен път и на по-младите за поетите рискове. Поиска подкрепа от всички, независимо от етнос, религия, пол за модела на заедност, толерантност и единство. Той посочи, че знамение за мир е гълъбът кацнал пред присъстващите на тържеството. Хасан Азис припомни,че последният мандат е бил насочен към младите хора. Обновена е изцяло образователната инфраструктура. Изградени са спортни съоръжения , както в града,така и в малките населени места. Предимно за млади хора са създадени над 700 работни места. Привлечени само за последната година са 22 млн.лв инвестиции. Целта ние да създаваме модерни и високотехнологични производства, които да задържат младите тук, подчерта дългогодишният кмет на Кърджали.

    Тържеството бе закрито с турска и българска народни песни в изпълнение на Айсун Ахмед и Динко Ковачев.

    Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини