Мълния уби 56-годишен българин в Гърция

Мълния уби 56-годишен българин в Гърция, след като времето в страната рязко се влоши днес, съобщиха гръцки медии.  Eкстремни метеорологични условия удариха Гърция във вторник сутринта в Пелопонес и западната част на страната.

Мъжът е ударен от мълния в района на незаконно сметище край селището Алимаки на полуостров Пелопонес. Това е вторият смъртен случай от мълния днес.

По-рано загина 35-годишен пакистанец, който е извършвал земеделски дейности. 

Над 10 500 мълнии удариха Гърция.

Гърция беше засегната от мълнии, като системата за регистриране на мълнии „Зевс” на Националната обсерватория в Атина регистрира над 10 500 удара на мълния до 13:00 часа, от които около 7 000 бяха над морето и 3 500 над сушата.

Проливните дъждове в град Пиргос в Илиа създадоха многобройни проблеми, като пожарната получи 35 обаждания за наводненияа, докато според ilialive.gr, учениците от 4-то основно училище в Пиргос бяха освободени от класове по-рано, след като училищният двор беше наводнен.

Пороят беше опустошителен за морското село Агия Ефимия в Кефалония, което беше наводнено и заровено в тинята, докато потоци от вода се стичаха към пристанището. Други острови като Итака също преживяха силни дъждове.

Видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват интензивни на удари на светкавиците, в резултат на които дървета и сгради се запалват.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини