Новосформиран дамски клуб за безвъзмездна взаимопомощ в Смолян с първа проява

„Първи дамски клуб за развитие на Община Смолян“, организира първата си проява, по-малко от два месеца след учредяването си в края на юли 2019г. Първите участници -лектори в проекта, ще бъдат експерти, които ще представят темата „Защита на личните данни. Неприкосновеност на личния живот в интернет-пространството“.

Деница Люнчева и Юлия Пригонча – основатели на Асоциация за защита на личните данни, ще разискват в дискусия темата и ще предоставят отговори на поставени въпроси. Експертът по информационни технологии Атанас Даварски ще отговори на въпроси за безопасното ползване на виртуалното пространство. Събитието ще се проведе на 21.09.2019 г. от 17.00 часа в Читалище "Кирил Маджаров – 1866" в кв. Устово в Смолян, а на входа на читалището ще бъде поставена кутия с надпис „Наем за зала“, чрез която всеки един от присъстващите ще може да участва символично с 1 лев.

В Клуба членуват жени с различна професия от Смолян от презвитера, агроном, актриса и учител, до медицински специалисти, юристи, журналист и стилист.

„Уникалността на клуба, който учредихме на 31.07.2019 г., се изразява в основната му идея – възраждането на спомоществователността между хората, без значение на тяхната политическа обвързаност, религиозен и социален статус, различни убеждения. Ние бяхме разбрали отдавна, че трябва да работим в посока да спрем разделението, което ни се налага.“, обяви една от учредителките на дамската организация, юристът Екатерина Станчева.

Местната жниска организация търси личности с експертиза и опит по значими за обществото теми, за да споделят благотворително придобитите познания и опит. „И те започнаха да откликват. Имаме вече първото, дадено „да“. От хора за хора. Оказва се, че не и единственото за момента. Идеята се прегръща все повече от личности с изявени познания в различни сфери. Всички те ще направят своята крачка в страни.“, добявя адв. Екатерина Станчева.

СмолянБГвести

Коментари в сайта

Последни новини