Представяне на листата на "Нова република" за Смолян

Представяне листа „Нова Република“

Водачът на листата Стоян Димитров Марев е роден на 22.07.1952 г. в гр. Чепеларе в семейство на учители. Средно образование завършва в гимназия с преподаване на английски език “Г.Кирков“ - Пловдив. През 1977 г.се дипломира като юрист в Софийския университет. До 1982 г. работи по разпределение като юрисконсулт в МЗ “Борис Антов“ - гр.Брезник. От 1982 г. до 1990 е следовател при ОУ на МВР-гр.Смолян,в специализирано звено за разследване на стопански престъпления.
От 1992 г. до настоящия момент работи като адвокат в Адвокатска колегия - Смолян. От 2013 г. е член на Адвокатски съвет - Смолян, а от 2016 г. негов зам.-председател. Член на ръководството и бивш председател на Сдружение “Християни“,организирало построяването на църквата “Успение Богородично“ в Пампорово. Президент на Ротари клуб Смолян в периода 1993-1994 г. 
Бил е два мандата общински съветник в ОбС - Смолян и ръководител на групата съветници при управлението на СДС в община Смолян в мандата на Данчо Киряков. След напускането на СДС през от 2004 г. става учредител на ДСБ. Областен председател на ДСБ. 
Женен, със син и дъщеря.

Втора в листата е Камелия Петрова Кацарова. Родена е през 1968 г. в семейството на Величка и Петър Узунови. Завършила средно образование в ПМГ "Васил Левски" - Смолян, а след това Техническия университет в София - специалност "Изчислителна техника". Има и второ висше образование – магистър фармацевт в Медицинския университет в Пловдив. Управител е на аптека "Алгорита фарм" в гр. Смолян.  Не членува в политическа партия, влиза в СДС през 1990 г. в зората на демокрацията. Представител на Сдружение "Граждански блок", представлявано от Мартин Димитров. Омъжена, с две дъщери

И третият в листата - Димитър Мирчев Дончев е непартийна кандидатура.  Роден е на 6 януари 1980 г. в с. Баните, обл. Смолян. През 1997 г. завършва средното сиобразование в СООУ „Христо Ботев“ - Баните, а през 2003 г. висше в Националната спортна академия „Васил Левски“ - София, специалност „Кинезитерапия“, а по-късно и магистратура в НСА. От 2006 г. е кинезитерапевт в Специализирана болница за  рехабилитация – Национален комплекс, филиал – Баните. Същевременно е треньор в Клуба по хокей на трева „Мечките“ и  Национален треньор към Българската федерация по хокей. Влиза в политиката през 2011 г., когато е избран за общински съветник в Баните и през целия мандат оглавява Постоянната комисия по "Образование, култура, здравеопазване, социални дейности и спорт". По настоящем Димитър Дончев има единадесет годишен опит като кинезитерапевт, общински съветник - втори мандат, награден е със Златен плакет за особени заслуги към Община Баните, а като треньор на СКХТ „Мечките“ е допринесъл за пълните витрини със златни купи и медали на отбора. Женен, е един син.

Четвъртият - Пламен Малинов Балталйски, е роден на на 18 юли 1957 г. в с. Триград, обл. Смолян. Средно образование завършва в Техникум  по корабостроене и корабоплаване в гр.Варна през 1975 г., а висше през 1985 г. във ВМЕИ – Варна, специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане”. През 2002 г. завършва и Техническия университет във Варна като магистрър по специалността „Стопанско управление”. От 1986 г. до 1997 г. работи в завода за слаботокови съединения в Девин като заема различни ръководни длъжности. От 2014 г. до 2016 г.е директор на Общинско предприятие ”БКС-Девин”. Има собствена фирма за проектиране и изграждане на ел.системи и ел. мрежи. През 2005 г. е избран за общински съветник. От 2008 до 2011 г. е зам.-кмет на община Девин. Педседател на общинското ръководство на ДСБ-Девин и зам.-председател на областното ръководство на ДСБ.
Женен, с двама сина.

На пето място е най-младият представител на нашата листаДаниел Захариев Шумков е роден на 12 ноември 1986 г. в гр. Смолян.  Завършва средно образование в  ГПЧЕ „ Иван Вазов”- гр. Смолян през 2005 г.  Изучавал „Мениджмънт в туризма и хотелиерството”  в  университите „ Сезар Риц”  в  Швейцария и „Щенден”  в Холандия и има придобита бакалавърска степен по специалността. Управител е на дървопреработвателно предприятие. Владее английски и немски език.  
Неженен.

На шесто място е Иван Крумов Савов, роден през 1964 г. в гр. Чепеларе. Средно образование завършва в СОУ „Васил Дечев“ - гр. Чепеларе и висше във Висшия лесотехнически институт в гр. София (сега Лесотехнически университет) като инженер. Има собствен бизнес в сферата на хотелиерството и търговията. Член на СДС от 1990 г. За три мандата е избиран като общински съветник от СДС в ОбС - Чепеларе. Председател е на ДСБ в Чепеларе. Женен, с двама сина.

На знаковото последно място е Зарко Филипов Маринов. Роден ена 26 май 1964 г. в с. Баните, обл. Смолян. Завръшва средно образование в СОУ "Христо Ботев" - с. Баните през 1982 г., висше във Великотърновския университет през 1989 г., специалност "Българска филология". От 1990 до 1993 г. е учител по български език и литература в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Смолян. През 1993 г. основава вестник - "Отзвук", чийто главен редактор е и в момента. От края на 2015 г. до началото на 2017 г. е зам.-областун управител на Област Смолян като представител на "Реформаторския блок". Подава оставка след решението на ДСБ да излезе в опозиция заради провала на съдебната реформа. Член на СДС от 1990 г. до основаването на ДСБ през 2004 г. Член е на Националното ръководство на ДСБ. Женен, с двама сина и дъщеря.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини