Започва Световната седмица на кърменето

Световната седмица на кърменето се провежда през от 1 до 7 август с подкрепата на СЗО и УНИЦЕФ. Тази година ще премине под надслов: „Да подкрепим родителите. Да направим кърменето възможно".

„Логото недвусмислено ни предава посланието, че ангажиментът е на цялото общество“, подчертават от Националната асоциация „Подкрепа за кърменето".

Макар че е процес на взаимодействие най-вече между майката и бебето, кърменето има нужда от подкрепата на бащата, на най-близките до семейството хора и на безкраен брой други, които да им дават опора, помощ и разбиране. В днешния свят, в който вече не разполагаме с цяло село да отглеждаме децата си, обществото е нашето „село", споделят от Асоциацията.

Целите на Световната седмица на кърменето и тази година са насочени към защита, насърчаване и подкрепа на кърменето чрез достъпна информация, затвърждаване на благоприятни за родителите ценности на всички нива, ангажиране на личности и организации за по-голямо въздействие.

Основен акцент на Световната седмица на кърменето 2019 г. е екипността и съдействието, което всеки от нас може да окаже на майките, за да кърмят успешно.

По хранителен състав кърмата превъзхожда всяка друга храна, която може да бъде осигурена на новороденото. Тя подпомага имунната система и защитава детето от болести. Тактилният контакт между майката и бебето по време на кърмене е естествен начин за близост, която осигурява на новороденото спокойствие, комфорт и топлина

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини