Пороят вчера наводнил Слънчев бряг

Улици и приземни етажи в Плевен, Разград, Русе, Велико Търново са наводнени, а Слънчев бряг се превърна във втората Венеция при поройния дъжд вчера. Градският транспорт в Русе спря за час. 

Общо 34,5 л/кв.м дъжд паднаха за малко повече от час в късния следобед в Русе, като средномесечната норма за юни е 85 л/кв. метра, съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Поройният дъжд бе придружен с гръмотевична буря и с пориви на вятъра до 65 км/час.

Движението на превозни средства и на градския транспорт в Русе беше затруднено за определено време в някои участъци на улици и булеварди в града, които редовно се наводняват при по-силен дъжд. Образуваха се и опашки от автомобили.

От областната дирекция на МВР съобщиха, че е имало няколко сигнала за паднали клони и дървета, както и за стълб, които са били премахнати.

Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев обясни, че обстановката в региона е нормална. Проблеми е имало в община Две могили - по третокласния път между селата Пепелина и Широково, където се е свлякла кал. Участъкът вече е почистен. Подобно е положението и по пътя между Пиперково и Джулюница в община Ценово. Там техника почиства проблемния участък.

В Слънчев бряг и Несебър са наводнени улици, офиси и подземни помещения. Има паднало дърво. 

Проливният дъжд снощи наводни къщи в село Горско Ново село в община Златарица, съобщи БНР. Прелива микроязовирът с село Росно, няма опасност за населеното място, увери кметът на Златарица Пенчо Чанев.

Пожарникари и доброволното формирование към община Златарица помагат на хората от Горско Ново село да отводня приземните етажи и избените помещения. Подадени са сигнали за пет залети къщи, няма пострадали хора. Нанесени са сериозни щети на уличната мрежа, посочи кметът на община Златарица Пенчо Чанев. Той увери, че преливащият малък общински язовир в Росно няма опасност да залее селото.

Контролирано се изпуска язовир "Чешме дере" в село Камен в община Стражица. Водоемът е общински, отдаден е под наем, а наемателят не е изпълнил предписанието да ремонтира изпускателя.

Проливният дъжд на няколко пъти тази вечер наводни улиците във Велико Търново и затрудни трафика. Канализационните шахти не могат да поемат водата. Няма сигнали в Противопожарната служба за залети имоти и пострадали хора.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини