Проекти за над 8 млн лв за община Димитровград подписва днес кметът Иво Димов

Днес кметът на община Димитровград Иво Димов ще подпише в Министерство на околната среда и водите договор по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление". Стойността на проекта е 7 555 396.72лв.

Проектът ще се реализира на два етапа, като в първия е предвидена информационна кампания за подготовката на втория, инвестиционен етап, когато ще се реализират дейностите за подмяна на горивните устройства на твърдо гориво с отоплителни устройства - климатици, устройства на пелети, газ, друга дървесна биомаса или изкопаемо твърдо гориво /по изключение/.  

По-късно Иво Димов ще подпише и договор за изграждане на кладенец в с.Крепост. Стойността на новото съоръжение възлиза на 600 000лв., които ще бъдат целево финансирани от МРРБ. Целта е да се осигури допълнително захранване от втори водоизточник с питейна вода на промишлената зона за осигуряване на питейно-битови и противопожарни нужди.    

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    16:48, 20 юни 2019
    Добре, с промяна на вида отопление ще се реши донякъде проблема със замърсяване на въздуха през зимния сезон. А през останалите три сезона?А когато духа вятър от югозапад?
Последни новини