САЩ наложиха санкции на руския спецотряд в Чечня. Русия готви ответни мерки

САЩ включиха в "черния списък" руския специален отряд за бързо реагиране в Чечня "Терек". Санкциите са по закона Магнитски.

По-рано американското министерство на финансите включи пет руснаци в списъка на санкциите - Руслан Геремеев, Генадий Карлов, Сергей Косиев, Елена Трикул и командира на специалния отряд "Терек" Абузайд Висмурадов. 

Руслан Геремеев е бивш командир на батальон, когото адвокатите от семейството на Борис Немцов сочат за поръчител на убийството му. Косиев е бивш началник на поправителната колония № 7 в Карелия, осъден на 2,5 години затвор за злоупотреба и злоупотреба с власт в институцията. Според съобщения в медиите, Генадий Карлов е работил в Следствения комитет към Министерството на вътрешните работи и е свързан с „делото Магнитски”. Елена Трикуля е работила като следовател на Следствения комитет.

Русия ще предприеме подходящи мерки в отговор на новите американски санкции по закона Магнитски, се посочва в изявление на руското посолство във Вашингтон.

Налагането на санкции посолството определя като „опит за едностранни принудителни мерки, противоречащи на международното право“. Такива мерки не са приети в цивилизованата комуникация на страните, подчертават руските дипломати.

„Тези стъпки ще предизвикат отговор. Отговаряйки по този начин, ние винаги сме подчертавали, че това не е нашият избор. Ние се стремим да сътрудничим със САЩ в дългосрочен план. Ние сме готови за това и вярваме, че това е правилният вариант ”, се казва в изявлението.

От дипломатическата мисия отбелязват, че новите санкции противоречат на позитивното настроение между двете страни, което се разви след срещата на държавния секретар на САЩ Майк Помпео в Сочи с руския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров.

Посолството също така заяви, че санкциите на САЩ срещу специалния отряд "Терек" пречат на сътрудничеството в борбата срещу тероризма или посочват страха на Вашингтон, че тази част може да бъде задействана в Арктика.

През декември 2012 г. Съединените щати приеха актз Магнитски относно санкциите срещу руснаци, които според американските власти са замесени в нарушения на правата на човека. По-късно законът получи статут на глобален закон, за който санкциите не трябва да се ограничават само до гражданите на Русия, а за всички държави, в които се нарушават правата на човека.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
17 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
17 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
17 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
17 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
17 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
17 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
17 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
17 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
17 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
17 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
17 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
17 фев 2020
Последни новини