Местан: Не съм виновен за тази катастрофа, за да имам притеснения

Не съм виновен за тази катастрофа, за да имам притеснения, които да доведат до мисъл за укриване. Това заяви в студиото на bTV лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, който участва в катастрофа със загинало 6-месечно бебе. Към момента Местан е обвиняем за причинител на инцидента.

"Естествено е, че тая травма няма да отмине никога. Да споделя, че ако има зрители, които продължават да виждат в мен виновникът за смъртта на 6-месечното бебе, не се сърдя на зрителите. Това убеждение е насадено у тях с редица фалшиви новини. Идвам със спокойна съвест, продължавайки да изпитвам страдание. Едно е страданието, друго - чувството за вина. Няма да поема чужд грях и чужда вина". Това заяви Местан в отговор на въпроса: "Как сте".

"Платих 10 000 лева гаранция, независимо, че можех да не я платя, защото решенията на съда за отмяна на гаранцията са окончателни", заяви в своя защита политикът, обвинен за катастрофата.

В студиото той извади флашка, на която твърдеше, че от социалните медии е извадил записи, на които бащата на загиналото дете шофирал като камикадзе. Според политика, записите вече били изтрити, но от партията му ги свалили и на друг носител, не само на флашка.

Към момента Местан има международен паспорт и може да пътува в чужбина. "Ще окажа съдействие, не съм виновен за тази катастрофа за да имам притеснения, които да доведат до мисъл за укриване", заяви той.

"Не разбрах обвинението. Не ми е предоставено дори минимално доказателство за вината ми. На мен ми бе предоставено обвинение на втория ден без да съм извършил нарушение. Картината на катастрофата е предоставена превратно", убеден е Местан.

Този процес вече е несправедлив в своята досъдебна фаза, допълни Местан.

Той коментира предоставената информация от говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова за 15 различни пътни нарушения като: "квалифицирана клевета".

Арнаудова каза, че от СДВР не са намерили Местан на адреса, на който е обявил, че живее и за това не му е връчено предходното прокурорско постановление.

"Това, което чухме, е квалифицирана клевета. Тя говори за 15 нарушения от 2013 г. насам. Ако това е вярно, няма да си поискам книжката обратно, но ако това е клевета, тя трябва да си понесе отговорността", заяви политикът.

От думите му стана ясно, че възнамерява да съди говорителя на прокуратурата след като получи фишовете от още 7-8 областни дирекции на МВР. В тези фишове се твърди, че нарушенията, за които бе споменала говорителя на Цацаров са били от ДПС и колата, с която са направени, е била поверена на бившия организационен секретар и настоящ лидер на партията - Мустафа Карадайъ. "Това не е лъжа, а е квалифицирана клевета, за която в България се носи наказателна отговорност", каза Местан.

Той изчете един фиш за пътно нарушение, станало на 15 юли 2015 г. в 22:55 мин. в София срещу Румънско посолство от кола с номер СА 2906.
"Мога да докажа къде съм бил в тази секунда и това е отразено в протоколите на НСО. От 2013-15 г. нямам секунда управление на превозно средство - това са коли, собственост на ДПС. Тази кола е управляван от Мустафа Карадайъ или негов шофьор. Когато една прокуратура приписва нарушение на ДПС върху председателя на ДОСТ - е изпълнение на политическа поръчка", каза Местан. Това е автомобила на тогавашния организационен секретар и настоящ председател на ДПС, категоричен е лидерът на ДОСТ.

Прокуратурата ли не знае, че за този период Местан е охраняван от НСО. Кой е карал тези коли, може ли да се докаже - не е моя работа, допълни той. Местан призна, че има нарушение далеч преди 2013 г., но това не го правело пътен рецидивист.

Според него на председателя на ДОСТ се приписват нарушения. Причината за това била силната кандидат-европейска листа на партията му.

Местан обясни, че катастрофата не е била в платното на другата кола, а в платното на Местан, че другата кола няма спирачен път.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
02 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
02 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
02 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
02 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
02 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
02 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
02 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
02 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
02 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
02 юни 2020
Последни новини