Местан: Турция показа как се правят честни избори. Ердоган е голям приятел на България

Срещнах се с новия турски посланик по негова покана. Имахме семейна вечеря и това е нещо напълно нормално. Никога не съм имал амбиции да бъда "топлата връзка" между България и Реджеп Ердоган

.В отношенията между две държави не трябва да има политически партии, които да играят ролята на посредници.

Това каза в сутрешния блок на bTV лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, който коментира президентските избори в южната ни съседка.

"Турция показа как се правят честни избори. Последният вот бе образец за честни избори. Разговорът за Турция непрекъснато се политизира и профанизира. Говори се за авторитарно управление в Турция, но в същото време опозицията прави многомилионни митинги. Това няма как да се случи в една държава с авторитарно управление. Турция е в извънредно положение и се възстановява от един тежък опит за преврат. Извънредното положение не попречи на никого да участва в изборите. Има какво да заимстваме от изборния процес в Турция. Тук законът забранява агитацията на майчин език и това противоречи на всички европейски правила", категоричен беше Местан.

"В Турция има икономически бум. Бедността и безработицата намаляват непрекъснато. Всичко това са положителни резултати, от които трябва да се учим. Избирането на Ердоган е хубаво за България, защото той е наш приятел. Ердоган никога не се е месил в българската политика. Партия ДОСТ, за разлика от ДПС, също не си е позволила да се меси във вътрешната политика на Турция. ДПС обявиха, че Ердоган иска да реорганизира Кемалистка Турция в султанат. Те призоваха на референдума да се гласува с "не", защото Ердоган обиждал армия, учени и интелектуалци. Това го има на сайта на ДПС. Ако дойде покана от страна на Ердоган, ще посетя Турция. Всички партии трябва да поддържат добри отношения с този приятел на България. Разбира се, че не получаваме и спонсориране от Турция. Това е противозаконно", обяви Местан.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ер
    Ерджан
    17 0
    11:26, 28 юни 2018
    Местан е вреден за България. Той открито работи за интересите на Турция и насажда омраза между българи и турци. Ердоган е диктатор. В Турция положението ще става по зле. Бойко Борисов върви по стъпките на Ердоган и също се превръща в диктатор. И в България започва да се налага цензура. Ако не са политиците хората ще живеят в мир и разбирателство.
  • 2
    Go
    gost
    3 -1
    12:47, 28 юни 2018
    Идиот
  • 3
    Iz
    Izbori
    7 0
    13:58, 28 юни 2018
    Кои избори бяха честни ? Тези в Турция на диктатора Ердоган ли ? Тоя мазен фес Местан да си ходи в родината тогава, гаден турски шпионин.
  • 4
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    8 0
    14:22, 28 юни 2018
    Ето това е двуликият янус Той е вожд на петата колона
Последни новини