Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди

Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди.

Това коментира адвокат Емануил Йорданов в ефира на bTV.

Думите му са по повод присъдата от 20 години затвор за бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева.

Той добави, че Ваклин сам е определил какви пари ще подхвърля. Петрова пък нямала вина, защото не е получава и лев от парите.

Демокрацията и справедливостта никога досега не са били толкова застрашени и опорочени. Аз направих всичко възможно, за да излезе истината. Този съдия е бил сериозно натиснат от най-силните хора от окупираната от частни интереси хора.

Това коментира пък бившият ПР на район „Младост“ Петър Кърджилов.

Според него разминаването в сумите е чутовно. Това поставя под съмнение цялата обвинителна тежест.

Йорданов каза, че в СРС-та по случая нямат нищо общо от това, което се споменава в присъдата. Записите са изключително неясни. В закона пише ясно, че осъдителна присъда не може да се постига само със СРС-та.

По отношение на показанията на основния свидетел Дюлгеров, Йорданов заяви: "Той е бил каран от прокурори и служители на КПКОНПИ да даде определени показания. Всичко това е в нарушения на закона. Цялото разследване може да послужи за създаването на учебник за това как не трябва да се води разследване."

Защитниците на Иванчева са категорични, че ще обжалват. 

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Go
    gost
    2 -5
    13:07, 16 апр 2019
    Корупцията е най-вредното нещо за обществото и трябва да се наказва с с най-тежките присъди., Тя е която прогони цял един народ от родината му. Ама този и той е бивш управник ненаяден, за когото този проблем не съществува и ги вижда по-иначе нещата.
  • 2
    Пе
    петър янчев
    4 -1
    19:49, 16 апр 2019
    ГОСТИЧ ти не си добре И 1 000 000 да беше взела не заслужава 20 г бе това е най тежката присъда в държавата Ами ако съдим така то Бойко Цецо Цецка и стотици български герои трябва отдавна да са в затвора бе момче Я се вземи в ръце стегни се огледай се ослушай се и ако нама влак тогава премини
  • 3
    Го
    Гост
    0 0
    23:08, 16 апр 2019
    От 10 до 30 години се полагат за това. Питай някой като не знаеш. Заслужила си ги е според съда. Ако ли не ще осъди България. Като гледаш кой и е адвокат дали ще лежи незаслужено?
  • 4
    Ша
    шашардисания
    1 0
    09:42, 17 апр 2019
    Абе Гости всеки ден ц***** убиват възрастни хора по селата и ги съдят по една две години или условно а тия жени 20 години Правилно пита Йорданов ако бяха убили Ваклия дали щяха да им дадът 20 години Едва ли
  • 5
    Ка
    каун
    0 0
    15:50, 17 апр 2019
    Ходи дроби зеле , бе, неграмотник!

Случаен виц

Последни новини