Зам. главният прокурор свързан чрез жена си с бизнеса на Ваклин, заради който тръгна делото Иванчева

Заместник главният прокурор Иван Гешев се оказва свързан чрез жена си с фирми около бизнесмена и строителен предприемач Александър Ваклин, по чийто сигнал за искан подкуп бе осъдена кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева.

Разследване на сайта Frognews доказва, че жената, с която Гешев живее на семейни начала - Детелина Ханчева, е имала обща фирма с човек на име Марио Кръковски, който от своя страна има общ бизнес с Ваклин. Строителният предприемач е основният свидетел по делото "Иванчева", за което съдията присъди 20 години затвор на отстранената кметица.

"Жената до Гешев е съдружник с ортака на Ваклин", написа Frognews.

Сайтът посочва, че Детелина Ханчева е съдружник във фирма „ОТЕА“ ООД с дружеството „М консулт 95“ ЕООД, управлявано от Марио Кръковски. Кръковски, на свой ред, има различни бизнес връзки с Александър Ваклин. В същото време, „М консулт 95“ притежава бизнес парк „Илинден“, който се намира на ул. „Генерал Столетов“ № 11. В него се помещават и всички фирми на Ваклин и Кръковски.

Миналия април "МС Консулт 2004" е прехвърлена на трето лице.

Детелина Ханчева, освен че е съдружник с Кръковски, е купила и имоти от фирма, свързана с него - "МС Консулт 2010". Става въпрос за апартамент и гараж в столичния квартал "Зона Б-17". Сделката е от 2014 г.

Отговорът на Гешев: Няма да коментирам лични въпроси

В коментар за "Дневник" по темата Иван Гешев казва, че няма да коментира лични въпроси. Така той нито потвърждава, нито отрича информацията по същество. Вместо това заместник главният прокурор отговаря:

"Не чета "Фрогнюз" по хигиенни съображения. На второ място - по делото КТБ, по което съм прокурор, има доказателства и данни за свързаност на журналисти от тази медия с подсъдими лица, намиращи се в Белград, респективно подсъдимият Цветан Василев. Така че очаквам всякакви неща, които могат да излязат от този сайт и няма да се изненадам, ако кажат всичко – включително, че майка ми е човекоядец."

На въпрос дали това е атака срещу него преди избора на нов главен прокурор като евентуален кандидат за поста, той отговаря:

"99% потвърждавам и към този момент, което казах и преди - не смятам да участвам в това кално състезание."

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

Последни новини